20 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Αιφνίδιες αποφάσεις στο μεταναστευτικό είναι αδιέξοδος

    Εν μέσω μίας πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει το μεταναστευτικό για την χώρα, η κυβέρνηση καλείται να λύσει ένα πρόβλημα που ξεφεύγει από τα εθνικά όρια, καθώς οι αιτίες του δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ελλάδας.

    Τέτοιας φύσης προβλήματα, που είναι ικανά να πυροδοτήσουν εκρήξεις στις τοπικές κοινωνίες καθώς αυτές είναι που καλούνται στο τέλος να διαχειριστούν το πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που χρειάζονται είναι συνεννόηση. Λογικές πως αποφασίζει κάποιος κεντρικά για προβλήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο σε μια τοπική κοινωνία, απέχουν πολύ από μια αποτελεσματική διακυβέρνηση. Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατό να μην συνδιαλέγεται, να μην ενημερώνει και να μην βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους του εμπλεκόμενους φορείς που στο τέλος μάλιστα εκείνοι είναι που θα διαχειριστούν ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του δήμου Πεντέλης και προσωπικά της Δημάρχου κυρίας Κεχαγιά , η οποία θέτει εύλογους προβληματισμούς των δημοτών, που υπάρχουν σε πολλές τοπικές κοινωνίες.

    Όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι η συνεννόηση και η διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος με όρους συνεργασίας επιβάλλονται, τόσο οι πιθανότητες θα είναι καλύτερες στο να προφυλάξει την κυβέρνηση -που οφείλει να υπηρετεί- από αστοχίες και τριβές. Οτιδήποτε άλλο είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ρωγμές μεταξύ κυβέρνησης και τοπικών κοινωνιών που μπορεί να εξελιχθεί μεσομακροπρόθεσμα σε σοβαρό πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα