30.7 C
Athens
Friday, June 28, 2024
More

    ΑΕΚ-Ολυμπιακός…η ευκαιρία των πολιτικών…

    ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται το Σάββατο 13/2 στις 19:30 στο ΟΑΚΑ.

    Σε μια περίοδο που συμβαίνουν περιστατικά τα οποία κρίνουν το παρόν και το μέλλον της χώρας, την εθνική της κυριαρχία, έρχεται το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ. Σε ανάλογες περιπτώσεις των τελευταίων ετών πάντα γίνονταν γεγονότα τα οποία έριχναν τον κόσμο στον αθλητισμό και επιδίδονταν σε συνεχείς ανούσιες διαμάχες μεταξύ των λαϊκών μαζών, αποπροσανατολίζοντας τους από τα πολιτικά και εθνικά γεγονότα.

    Θεωρία συνωμοσίας θα πείτε πολλοί, δεν είναι τυχαίο όμως.

    Εφτά ημέρες πριν την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου, στις 22 Ιουνίου του 2011 ξεκινούν οι αποκαλύψεις για τα στημένα και την εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος και συλλαμβάνεται, μένοντας στην επικαιρότητα για πάρα πολύ καιρό αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο που καθημερινά μιλούσε για αυτό και την πιθανή εμπλοκή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Χτυπούν και πάλι με αθλητικό αποπροσανατολισμό! 9-13 Φλεβάρη του 2012 γίνεται ο χαμός στη Βουλή. Αιτία οι συζητήσεις για το δεύτερο μνημόνιο. Τελικώς τα μέτρα περνούν, ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό και πρέπει κάτι να γίνει ώστε να δημαγωγηθεί για ακόμα μία φορά. Ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στις 18 Μαρτίου του 2012, η καλύτερη ευκαιρία. Επεισόδια πριν από την αρχή του αγώνα τα οποία και κορυφώθηκαν μετά το τέρμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός κάνοντας το 0-1. Ο αγώνας διεκόπη, δεν ξεκίνησε ποτέ και σύμφωνα με μαρτυρίες οι οπαδοί του ΠΑΟ προκλήθηκαν άνευ λόγου και αιτίας με σκοπό να οδηγηθούν στο να ανταποδώσουν. Όλη η Ελλάδα μετά μιλούσε για αυτό. Ξεχάστηκε και το δεύτερο μνημόνιο γρήγορα.

    Στη συνέχεια όταν έφτασε η στιγμή να υπογραφεί το σκανδαλώδες μεσοπρόθεσμο το Νοέμβριο του 2012 σχεδόν ένα μήνα πριν, ξεκινούν οι αποφυλακίσεις για τα στημένα και βγαίνουν ξανά στη «φόρα» καυτές συνομιλίες για τα στημένα με εμπλεκόμενους διαιτητές και ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Ο κόσμος ξανά ρίχνει την προσοχή του εκεί. Καθημερινοί διαξιφισμοί σε εκπομπές, σε παρέες, στην κοινωνία γενικά. Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έχει τη ζωή του συνυφασμένη με την ομάδα του και ασχολείται συνέχεια με τα αθλητικά δρώμενα της χώρας και της ομάδας του, ξεχνώντας τα υπόλοιπα συμβαίνοντα στη χώρα.

    Ερχόμαστε στο σήμερα με τις εξελίξεις στα οικονομικά και στο μέλλον της χώρας να τρέχουν». Οι αγρότες πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Το μέλλον της χώρας διαγράφεται δυσοίωνο, τα σύνορα της χώρας κινδυνεύουν καθημερινά λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής προσφύγων-λαθρομεταναστών και τις καθημερινές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου (και με τις ευλογίες της Ευρώπης πια)  από τους Τούρκους.

    Σε όλα αυτά κολλάει το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού που λόγω του τεταμένου κλίματος κι επεισόδια να γίνουν δε θα υποψιαστεί κανείς την προπαγάνδα αλλά μόνο τη διαμάχη μεταξύ του κόσμου της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Μακάρι ο αγώνας να γίνει. Σε περίπτωση όμως επεισοδίων, χίλια συγνώμη αλλά δε θα το ρίξω κι εγώ στους μερικούς «ανεγκέφαλους» Αεκτζήδες…και ο νοών νοείτω…

     

    Ανδρέας Κατσάνης

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα