27.5 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Αδιαφανείς διαδικασίες με ΟΛΠ Α.Ε.-Εξηγήσεις από Σπίρτζη

    Με ερώτηση τους στη Βουλή, 5 βουλευτές του Ποταμιού, ζητούν απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα , μετά την εμπλοκή που φαίνεται να έχει ο υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων σε ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την ΟΛΠ Α.Ε. .

     

    Από εχθές έχει ξεκινήσει το όλο θέμα μετά την εκτίμηση από την έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης .Η έκθεση έδειξε :Εκτεταμένη κακοδιαχείριση και βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος στον ΟΛΠ . Η ζημιά είναι μεγάλη και γίνεται λόγος για υπόθεση “κυκλώματος εργολάβων ” .

    Την χρονική περίοδο 2001-2004 περισσότερα από 40 έργα ανατέθηκαν σε 7 εργολάβους ,ανάμεσα τους και ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζης , οι οποίοι κατέθεσαν οικονομικές προσφορές που σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν το ποσοστό έκπτωσης 2% επί του προϋπολογισμού κάθε έργου .

    Τα έργα αυτά δημοπρατήθηκαν με μη νόμιμες διαδικασίες και οι υποψήφιοι ανάδοχοι , μεταξύ των οποίον και ο κ. Σπίρτζης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ , ήταν σε μεταξύ τους συνεννόηση, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και ζημιώνοντας την ΟΛΠ Α.Ε.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα