19.8 C
Athens
Sunday, May 19, 2024
More

    Αήττητος «επαγγελματίας» στην Ελλάδα…δεν υπάρχει

    Αήττητο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό φέτος…γιοκ. Ας δούμε ποιοι το έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

    Έξι φορές το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, με τελευταία το 1955. Τέσσερα χρόνια πριν θεσπιστεί η Α’ Εθνική και 9 χρόνια πριν το αήττητο του Παναθηναϊκού το 1964. Και μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου!Καραπατής, Κουρουκλάτος, Ρωσίδης, Σούλης, Μουράτης, Ξανθόπουλος, Μπέμπης, Ιωάννου, Κοτρίδης, Κοκκινάκης, Δαρίβας, Υφαντής, Μουστακλής, Δρόσοςκαι Κανσός, υπό τις οδηγίες τουΘεολόγου Συμεωνίδη, χάρισαν στον Ολυμπιακό το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και δεύτερο από τα 6 διαδοχικά μέχρι το 1959.

    Σε 20 αγώνες, ο Ολυμπιακός έκανε 19 νίκες και μία μόνο ισοπαλία (0-0 με τον Παναθηναϊκό). Το αήττητο του Ολυμπιακού απειλήθηκε τότε την τελευταία αγωνιστική, όταν και αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τελικά οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-2, με γκολ των Υφαντή και Κοτρίδη. Αυτή είναι και η τελευταία φορά, που ο Ολυμπιακός πήρε αήττητος τον τίτλο. Oι προηγούμενες 5 ήταν: το 1954, το 1951, το 1948, το 1938 και το 1937.

    Ο αήττητος Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός της περιόδου 1954-55: Ορθιοι: Ιωάννου, Σούλης, Κοτρίδης, Θεοδωρίδης, Ξανθόπουλος, Ρωσίδης. Καθιστοί: Κοκκινάκης, Μουστακλής, Καρπαθάκης, Δαρίβας, Δρόσος.

    Ο αήττητος Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός της περιόδου 1954-55: Ορθιοι: Ιωάννου, Σούλης, Κοτρίδης, Θεοδωρίδης, Ξανθόπουλος, Ρωσίδης. Καθιστοί: Κοκκινάκης, Μουστακλής, Καρπαθάκης, Δαρίβας, Δρόσος.

    Στην ιστορία της Α’ Εθνικής (από το 1959-60), η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα είναι ο Παναθηναϊκός του 1964. Ήταν η χρονιά, που το τριφύλλι τελείωσε τη χρονιά με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες. Αυτό ήταν το 3ο αήττητο πρωτάθλημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (στη φωτο δεξιά δημοσίευμα – υπενθύμιση της εφημερίδας “ΟΜΑΔΑ”, όταν το 1964 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος.

    Η σύνθεση του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1963-64: Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Κωνσταντίνου, Καμάρας, Ανδρέου, Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός και Λάρδας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα