20 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Έφοδος στα γραφεία μεγαλοτραπεζιτών

    Έφοδο πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά κτήρια των τραπεζών και συγκεκριμένα στα γραφεία των υψηλόβαθμων στελεχών της ανώτατης διοίκησης των τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνικής Πειραιώς Attica καθώς και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Τα κλιμάκια εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά και εξέτασαν τα γραφεία, τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τους προσωπικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα ακόμα και τους χαρτοφύλακες των διευθύνοντων συμβούλων και των ανώτατων στελεχών, ενώ προηγουμένως τους είχαν ζητήσει να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους και να μην αγγίξουν τίποτα, απαγορεύοντας ταυτόχρονα και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους ορόφους.
     
    Η έρευνα, η οποία κράτησε αρκετές ώρες,  έγινε παρουσία και των νομικών συμβούλων των τραπεζών, αλλά καθώς δεν υπήρχε κάποια παρατυπία, ο ρόλος τους περιορίστηκε σε αυτόν του παρατηρητή.  
     
    Οι λόγοι που οδήγησαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη διενέργεια ερευνών συνδέονται κατά πάσα πιθανότητα με την επιβολή προμηθειών από τις τράπεζες και την ενδεχόμενη μεταξύ τους συνεννόηση για κοινή πολιτική.
     
    Είχε προηγηθεί εξάλλου η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες».
     
    Πάντως, οι αρμόδιοι Υπουργοί δηλώνουν ότι δεν είχαν γνώση για την επικείμενη έφοδο των κλιμακίων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αν και συμπεραίνεται ότι αυτή δεν έγινε χωρίς πολιτική κάλυψη

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα