20 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Έσω έτοιμοι εν όψει 17Ν

     

     

    Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την εντεινόμενη μάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ελληνική αστυνομία και τους μπαχαλάκιδες των Εξαρχείων. Μετά την ανακατάληψη από την αστυνομία αρκετών κτιρίων που για χρόνια τελούσαν υπό κατάληψη και την επιχείρηση καταπολέμησης της ανομίας και της παραβατικότητας  στο «άβατο» των Εξαρχείων με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, μαίνεται πλέον ένας άτυπος «πόλεμος» ανάμεσα στις ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της ελληνικής αστυνομίας. Ο πόλεμος αυτός αναμένεται να κορυφωθεί τις ημέρες γύρω από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς παραδοσιακά αποτελεί αφορμή για εκδηλώσεις βίας από τις ομάδες αντιεξουσιαστών.
     
    Το τελευταίο διάστημα μάλιστα υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα καθώς πληθαίνουν τα επεισόδια σε πορείες και συλλαλητήρια αλλά και γύρω από τους δρόμους της ΑΣΟEΕ – το νέο ορμητήριο των αντιεξουσιαστών- ενώ έχουν ενταθεί και οι επιθέσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το αστυνομικό τμήμα Πεντέλης. Τα παραπάνω σε συνδυασμό ότι η μέχρι τώρα νομοθεσία δεν προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τη δράση των μπαχαλάκιδων, προειδοποιούν ότι τα γεγονότα αυτά είναι μόνο τα προεόρτια των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες με κορύφωση την 17 Νοέμβρη.
     
    Καθώς μάλιστα μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, η αποτελεσματική διαχείριση της δράσης των αντιεξουσιαστών και ιδιαίτερα εκείνη την ημέρα, είναι ύψιστης σημασίας και αποτελεί ενδεχομένως τον παράγοντα που θα κρίνει την ικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προΐσταται σε αυτό τον τόσο νευραλγικό τομέα της δημόσιας ζωής

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα