21.2 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Έρχονται ίδια πρόστιμα για τον συγχρωτισμό ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης

    Μοντέλο επιβολής ομοιογενοποιημένων προστίμων έχει επεξεργαστεί το κυβερνητικό επιτελείο, έχοντας διαπιστώσει μορφές και αιτίες συνωστισμού το τελευταίο διάστημα, λαμβάνοντας για το λόγο αυτό σχετικά μέτρα, δήλωσε στην καθημερινή του ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστεί, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο «κατάλογος» των προστίμων που θα αντιστοιχεί στα φαινόμενα συνωστισμού. Ειδικότερα, «εντείνουμε τους ελέγχους σε όλη τη χώρα, εναρμονίζουμε τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις» ανέφερε σχετικά ο κ. Πέτσας, με το υπουργείο Ανάπτυξης να εξειδικεύει «ποινές» και «τιμωρίες» για όσους αγνοούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

    Μάλιστα, στόχος είναι να μην επικεντρωθούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα μόνο σε μεγάλα καταστήματα, «αλλά σε όλες τις πηγές που υπάρχει συνωστισμός», σε μια προσπάθεια να μην μείνουν δυνητικές εστίες εξάπλωσης του ιού ανά την επικράτεια. «Εχθρός είναι ο συνωστισμός» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «ομοιόμορφη αντιμετώπιση αυτού του κοινού εχθρού».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα