21.2 C
Athens
Thursday, May 16, 2024
More

    Ένα "κόκκινο" 48ωρο κρίσιμων διαπραγματεύσεων

    Τα κόκκινα δάνεια είναι  τροχοπέδη στη συμφωνία που δεν έχει καταλήξει. Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από τους δανειστές για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία άμεσα.

    Η οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη της κατάσταση και όλα είναι στον αέρα αν αυτή η διαπραγμάτευση δεν οδηγηθεί σε συμφωνία. Η χθεσίνη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου κράτησε πολλές ώρες και ο πρωθυπουργός έκανε την αποτίμηση των συνομιλιών με τους θεσμούς και τους  κκ Τσακαλώτο , Σταθάκη, Χουλιαράκη.

    Τα αγκάθια γνωστά σε όλους παραμένουν και μεγαλώνουν . Κόκκινα δάνεια-νόμος Κατσέλη και επιχειρηματικά δάνεια τα οποία ο στόχος της κυβέρνησης είναι σε ποσοστό 60% να προστατευθούν.

    Την Παρασκευή θα πρέπει να ψηφιστούν και παράλληλα θα παρέλθει η επέτειος του Πολυτεχνείου που κανένας από την κυβέρνηση δεν κρύβει την μεγάλη του ανησυχία .

    Αύριο στο Euroworking Group που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες το στίγμα που σημείωνε με νόημα είναι ότι οι δανειστές δεν υποχωρούν ούτε στην πρώτη κατοικία.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα