19.1 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    «Έμαθα από τον Μπεργκ»

    Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Νίκος Καρέλης μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Βέλγιο και τη Γκενκ.

    Ο Έλληνας άσος ανακοινώθηκε επίσημα και έκανε την πρώτη του προπόνηση, ενώ διάλεξε τη φανέλα με το νο7, στη νέα του ομάδα. Μιλώντας χθες ο 23χρονος φορ, ανέφερε πως στον Παναθηναϊκό χρωστάει πολλά για την εξέλιξη της καριέρας του, ενώ αποκάλυψε πως έμαθε πάρα πολλά παίζοντας στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ.

    «Σαν πρώτη εικόνα είναι όλα μια χαρά. Οι άνθρωποι εδώ με υποδέχθηκαν με αγάπη, είναι φιλικό όλοι τους, το στάδιο είναι φανταστικό. Έχω ακούσει καλά λόγια και για τους φιλάθλους. Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά, ως τώρα όλα είναι τέλεια», είπε για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Βέλγιο, ενώ για το γιατί επέλεξε τη Γκενκ, σχολίασε: «Μας έδειξαν από την αρχή οι άνθρωποι της Γκενκ ότι με ήθελαν πολύ στην ομάδα τους. Έδειξαν εμπιστοσύνη κι από τα τηλεφωνήματα κι από τις συναντήσεις που είχαμε. Σαν παίκτη εμένα αυτό μου δίνει δύναμη και στήριξη, βλέποντας να με ζητούν έτσι οι άνθρωποι της ομάδας».

    Σε ερώτηση για το τι πρέπει να βελτιώσει, απάντησε: «Τα τελειώματα παίζουν ρόλο στη θέση ενός επιθετικού και στη θέση τη δική μου. Το σημαντικό είναι να βελτιώσω τα τελειώματα, αλλά και την τεχνική και τα τρεξίματα. Στο Βέλγιο πιστεύω είναι υψηλότερο το επίπεδο των απαιτήσεων σε ό,τι αφορά τον ρυθμό. Χρειάζεται βελτίωση και το δεξί μου πόδι».

    Αναφορικά με το τι κρατάει από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και τι «πετάει», επεσήμανε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν τα πάντα για εμένα, από εκεί αναδείχθηκαν, με βοήθησαν πάρα πολλοί όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε πολλά κομμάτια. Σημαντικότερη στιγμή ήταν νομίζω ο τελικός Κυπέλλου, που το κατακτήσαμε. Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή που είχα τότε, τον Γιάννη Αναστασίου και τους υπόλοιπους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο. Αυτό που μας στοίχισε φέτος, ήταν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Επηρέασε όλη τη χρονιά στη συνέχεια».

    Επίσης, ο Καρέλης ρωτήθηκε για το αν έχει πάρει πράγματα από τον Μπεργκ κι ανέφερε: «Βέβαια, έμαθα σημαντικά πράγματα από τον Μάρκους Μπεργκ. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, με βοήθησε πολύ τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Μου είπε καλή επιτυχία, τις συμβουλές μου τις είχε δώσει νωρίτερα και μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ο Μάρκους με βοήθησε πολύ αλλά κι οι άλλοι συμπαίκτες μου, οι επιθετικοί όπως ο Μλάντεν Πέτριτς κι οι υπόλοιποι, βοήθησαν για να φτάσω στο επίπεδο αυτό και σήμερα να είμαι στη Γκενκ».

    Τέλος, για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια, είπε: «Βλέπω πως με τον καινούριο προπονητή θα πάμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, δείχνει καλά στοιχεία στο λίγο καιρό που ήμουν μαζί του. Πιστεύω θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός και θα καταφέρει πολλά πράγματα».

    «Το καλύτερο timing τώρα»

    Εκτός από τον Νίκο Καρέλη, στον «ΣΚΑΪ» μίλησε κι ο εκπρόσωπός του, Χρήστος Γάτσης. Όπως τόνισε, η Γκενκ ενδιαφερόταν για τον Έλληνα επιθετικό εδώ κι ένα χρόνο, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε απορρίψει τις πρώτες προτάσεις που είχαν γίνει. «Το καλοκαίρι η Γκενκ είχε καταθέσει αρκετές προτάσεις με συγκεκριμένα νούμερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. δεν έγινε τότε, γιατί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της. Τώρα το timing ήταν καλύτερο, και για εμάς και για τον Παναθηναϊκό. Είχαν έρθει να δουν τον Νίκο πριν ένα χρόνο, το καλοκαίρι η Γκενκ… πάτησε γκάζι, είχε κάνει κάποιες καλές προτάσεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έδειξε το ενδιαφέρον της έμπρακτα για τον παίκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όσο για το στόρι της μεταγραφής, σχολίασε: «Εχουμε υπογράψει για 3.5 συν ένα, όλα πήγαν καλά. Τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα από χθες που ήρθαμε εδώ. Πέρασε τα ιατρικά τεστ, συμφωνήσαμε και σήμερα (σ.σ. χθες) υπέγραψε και τυπικά το συμβόλαιό του. Στη συνέχεια έκανε και την πρώτη του προπόνηση, όλα πήγαν πολύ καλά και πολύ γρήγορα. Όταν γίνεται μια μεταγραφή, τα πάντα τρέχουν… κατοστάρι. Την Παρασκευή ο Νίκος έχει τον πρώτο του αγώνα που είναι πολύ σημαντικός, η Γκενκ κυνηγάει να μπει στα Play Off One, παίζουν με την Ζούλτε Βάρεγκεμ, που είναι λίγο πιο ψηλά. Αν κερδίσουν, βάζουν υποψηφιότητα για να μπουν στα Play Off One».

    Τέλος, για το γιατί επιλέχθηκε η Γκενκ κι όχι κάποια άλλη ομάδα από αυτές που ενδιαφέρθηκαν, απάντησε: «Η Γκενκ είναι ένα selling club, αν δείτε τις μεταγραφές της το τελευταίο διάστημα είναι με πάνω από 10 εκατ. ευρώ transfer fee. Αυτό εμείς το αξιολογήσαμε πολύ θετικά και επιλέξαμε να συζη
    τήσουμε την πρόταση της».

    Τον… περίμεναν πως και πως

    Κατευθείαν στο γήπεδο πήγε ο Νίκος Καρέλης, μετά τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις, αφού στη Γκενκ περίμεναν… πως και πως την απόκτησή του. Θεωρείται, μάλιστα, βέβαιο πως την Παρασκευή όχι απλά θα είναι στην αποστολή αλλά θα πάρει και χρόνο συμμετοχής στο πολύ σημαντικό ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, στην «Κρίσταλ Αρίνα». Ο Καρέλης, μετά την προπόνηση παρουσιάστηκε κι επίσημα από τους ανθρώπους της Γκενκ.

    «Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που χρειαζόμασταν», είπε ο προπονητής της Γκενκ, Πίτερ Μάες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσημης παρουσίασης του Έλληνα άσου από τους Βέλγους. «Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να αποχωριστεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας το καλοκαίρι, αλλά τελικά τώρα καταφέραμε να τον αποκτήσουμε», είπε ο αθλητικός διευθυντής της βελγικής ομάδας, Πάτρικ Γιάνσενς.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα