21.8 C
Athens
Friday, May 17, 2024
More

    Άνοιγμα σχολείων: Μάσκα, ατομικό παγούρι και αυστηρά μέτρα

    Αγωνία για μαθητές, καθηγητές και γονείς συνοδεύει το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τη νέα σχολική χρονιά, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

     Όπως είπε η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

    Η κ. Κεραμέως, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους επελέγη το άνοιγμα των σχολείων τη 14η Σεπτεμβρίου, είπε ότι η παράταση δόθηκε ώστε να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμα επιστρέψει.

    Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

     Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. «Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Τα βιβλία έφτασαν στα σχολεία εγκαίρως», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα