26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Τα καλύτερα σνακ για τον άνδρα και σούπερ συνταγή

    Τα σνακ είναι κατά κάποιο τρόπο απαραίτητα στο να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας όταν το έχει ανάγκη διότι και τα νεύρα καταπραΰνει και ενέργεια εφοδιάζει αλλά ηρεμεί το στομάχι μετά από μια νύχτα καταχρήσεων.

     

    Η πιο εύκολη λύση και έτοιμη χωρίς δηλαδή προετοιμασία είναι η μπάρες δημητριακών . Όλοι μπορούμε να έχουμε στο αυτοκίνητό μας και οι άντρες που πεινάνε σχεδόν πάντα θα τους φανεί χρήσιμο.

    Παστέλι το οποίο λόγω του μελιού και του σησαμιού προσφέρει πολλά με μια ιδιαίτερη γεύση που ικανοποιεί και τη λιγούρα για γλυκό .

    Ξινόμηλα για να είστε σίγουρα ασφαλής ότι δεν θα ξεφύγετε από το πρόγραμμα της διατροφής του γυμναστηρίου .

    Αμύγδαλα έως 14 με 16 την ημέρα μπορείτε άφοβα και με πολύ όρεξη να χαρείτε .

    Τα πιο νοικοκυρεμένα όπως βραστά αυγουλάκια , ψωμί ολικής και σαλάτα πράσινη ή και φρουτοσαλάτα, είναι ότι πιο ιδανικό αρκεί να έχετε χρόνο και διάθεση . Το θέμα είναι να μην παραλείπετε τα σνακ αρκεί να γνωρίζετε ότι είναι σημαντικά για τον οργανισμό σας .

    Συνταγή για μπάρες σπιτικές και πανεύκολες

    Υλικά για 12 με 14 μπάρες

    2 φλιτζάνι βρώμη

    1 φλιτζανάκι του καφέ κινόα

    100 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια

    2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    4 κ.σ. γκότζι μπέρι

    2 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερι ή άλλα αποξηραμένα φρούτα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)

    Βάλτε την κινόα να βράσει σε 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο και να γίνει μαλακή. Στη συνέχεια στραγγίξτε τη με ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι, ύφασμα ή χαρτί κουζίνας.

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά και τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Σε ένα μικρό πυρέξ, πάνω σε λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα και ψήστε το για 40 λεπτά στους 180°C. Μόλις βγάλετε το πυρέξ από το φούρνο, όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό, κόψτε το σε μπάρες και αφήστε το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα