26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Ταραχή στα χρηματιστήρια κατρακυλούν οι διεθνείς αγορές

    Δεύτερη ημέρα στην ίδια εβδομάδα που στο χρηματιστήριο της Σαγκάης και του Σενζέν ενεργοποιήθηκε η «ασφάλεια» της διακοπής των συναλλαγών λόγω της μεγάλης πτώσης.

    Η Σαγκάη έπεσε 7,3% και το Σενζέν 8,3% μέσα στα πρώτα 30 λεπτά. Η τιμή του πετρελαίου κινείται επίσης καθοδικά, με το αμερικανικό αργό να πέφτει κάτω από τα 33 δολάρια στα 32,6 δολ. με πτώση άνω του 5%.  

    Όλα δείχνουν μια μεγάλη κρίση αντίστοιχη του 2008 , αφού η Κίνα που φαίνεται να επιδιώκει να εξασθενήσει το νόμισμα της , ως δεύτερη δύναμη στην οικονομία επηρεάζει και προκαλεί πανικό στα χρηματιστήρια της Ευρώπης , Ασίας και κατρακύλισμα στις διεθνείς αγορές .

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 και ο δείκτης MSCI για την Ασία και τον Ειρηνικό βυθίσθηκαν σε χαμηλά επίπεδα τριών μηνών. 

    Ο Stoxx 600 υποχωρούσε 3,3%

    Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έπεσε γρήγορα κάτω από τις 10.000 μονάδες, και κατέγραφε πτώση 3,9% λίγο πριν το μεσημέρι (ώρα Αθήνας). 

    Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε αναλόγως με υποχώρηση 3% την ίδια ώρα. 

    Στο Παρίσι, ίδια ήταν η εικόνα του CAC40, ο οποίος βρισκόταν σε πτώση 3,4%.

    Και στη Μαδρίτη, ο IBEX35 βρέθηκε στο βαθύ κόκκινο, καταγράφοντας λίγο πριν το μεσημέρι πτώση 3%.

    Το Μιλάνο άνοιξε επίσης σε έντονα αρνητικό κλίμα, το οποίο ωστόσο περιορίστηκε σχετικά στη συνέχεια με υποχώρηση στα επίπεδα του 2,4%. Το κλίμα από τις διεθνείς αγορές έσπασαν κάπως οι ειδήσεις από το μέτωπο της ιταλικής αγοράς εργασίας, με την ανεργία να περιορίζεται στο 11,3% (από 11,5%) και την ανεργία στους νέους στο 38,1% (από 39,3%). 

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα