26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Πού Πας; Πάο στους 8

    Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση φεύγοντας με το διπλό στις αποσκευές του από τα Γιάννενα.

     

    Ο Άγιαξ της Ηπείρου προηγήθηκε με τον Ακόστα όμως στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες και ο Πάο με τους  Αμπέντ και Πέτριτς έκανε την ανατροπή, έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-2.

    Το κύπελλο είναι ο βασικός και ρεαλιστικός στόχος πια για τον φετινό Παναθηναϊκό γι’αυτό και το σημερινό παιχνίδι μεγίστης σημασίας. Έτσι ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεση του βάζοντας και το νεαποκτηθέντα Μπουμάλ ως βασικό.

    Για τους Πράσινους κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, αριστερά στην άμυνα ο Πράνιτς, δεξιά ο Βέμερ και στο κέντρο της άμυνας οι Τελάντερ και Σάντσεθ. Κεντρικά κινήθηκαν οι Εσσιέν και Ζέκα έχοντας τον Αμπέντ μπροστά τους δημιουργώντας ένα τρίγωνο στον άξονα. Στην επίθεση τώρα αριστερό εξτρέμ ήταν ο Καρέλης, δεξί ο Μπουμάλ και στην αιχμή του δόρατος ο Πέτριτς. Σε ένα σύστημα 4-3-3.

    Ο Πας κατέβηκε με σύστημα 4-1-4-1. Χρησιμοποιώντας κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά βρίσκονταν οι Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, στον άξονα οι Τσουκαλάς και Γαρουφαλιάς ως κεντρικοί μέσοι ενώ στα άκρα ήταν οι Λίλα και Ακόστα. Ο Γιάκος σε ελεύθερο ρόλο με τον Μανιά μοναδικό προωθημένο.

    Τα Γιάννενα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ακόστα στο 57ο λεπτό. Ο Πάο όμως προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε όταν αποβλήθηκε ο Καρανίκας όπου και έγινε ο κυρίαρχος του γηπέδου. Στο 75 ο Αμπέντ έφερε το ματς στα ίσια μετά την ασταθή απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Πέτριτς κι έγραψε το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Πέτριτς με δική του κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα