26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ

    Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι 21ης αγωνιστικής, ένα ντέρμπι που έχει προσφέρει αρκετά θεαματικά ματς τα τελευταία χρόνια.

    Σε συνολικά 54 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος, η ομάδα του Πειραιά έχει απολογισμό 40 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες.

    Ας θυμηθούμε κάποια από τα ματς της τελευταίας 15ετίας.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 4-1 (1999-2000)

    Ήταν η σεζόν 1999-00. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε ως έδρα το ΟΑΚΑ και προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο με τον Ζιοβάνι να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ.

    Την αρχή έκανε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με ένα τυχερό γκολ, αφού έπειτα από καραμπόλα η μπάλα χτύπησε στα πόδια του και πέρασε την εστία του ΠΑΟΚ. Το 2-0 σημείωσε στο 25′, ο Ανδρέας Νινιάδης με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, με τον Γιώργο Αμανατίδη στο 31′ να γράφει το 3-0 με σουτ.

    Το highlight της βραδιάς, όμως, ήταν από τον «μάγο» Ζιοβάνι, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους «κρέμασε» έξω από την περιοχή τον Κόβιτς. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Κώστα Φραντσέσκο διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 3-2 (2001-2002)

    Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2002. Ο ΠΑΟΚ ηττάται για ακόμα μία φορά σε εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 3-2. Σκόρερ ήταν οι Τζιοβάνι στο 9′, Γιαννακόπουλος στο 14ο λεπτό και Τζόρτζεβιτς στο 17′, οι οποίοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 3-0 νωρίς νωρίς δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός πάει για ένα εύκολο βράδυ. Ο Γ.Χ Γεωργιάδης όμως είχε άλλη άποψη γεμίζοντας άγχος τους ερυθρόλευκους με τα γκολ που σημείωσε στο 54′ και στο 57′(π).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 4-3 (2002-2003)

    Άλλο ένα θεαματικό ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Ριζούπολης αυτή τη φορά, το οποίο χρησιμοποιούσε τότε ως έδρα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με με τον Ζε Ελίας και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τζόρτζεβιτς. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μειώνοντας με τον Παντελή Καφέ σε 2-1. Στη συνέχεια ο Ζιοβάνι με τον Λάμπρο Χούτο ανέβασα το δείκτη του σκορ στο 4-1 με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει μόνο να μειώσει σε 4-3 με δυο ακόμα γκολ του Καφέ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ εκείνη την ημέρα που δεν ήταν αρκετό στον ΠΑΟΚ να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 5-1 (2004-2005)

    Έναν αγώνα που δύσκολα θα ξεχάσει όλος ο φίλαθλος κόσμος του ποδοσφαίρου. 

    Ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον ΠΑΟΚ σε ένα ημίχρονο (τελικό 5-1) και τη σεζόν 2004-05, αλλά αυτή τη φορά στο νέο «Καραϊσκάκης». Το σκορ άνοιξε ο Ζιοβάνι που είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του Χασιώτη και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ηλία Ατματσίδη.

    Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο ο Ριβάλντο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια το δεύτερο γράφοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε και ο Τζόρτζεβιτς από την άσπρη βούλα κάνοντας το 4-0 στα πρώτα 45′.

    Στην επανάληψη, ο Σαλπιγγίδης μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 4-1, όμως, στις καθυστερήσεις χάθηκε η μπάλα από τον συνδυασμό των Ριβάλντο, Ζιοβάνι και (σκόρερ) τον Καστίγιο.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 4-0 (2013-2014)

    Για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός φιλοδωρεί τον ΠΑΟΚ με 4 γκολ, με την ομάδα του Πειραιά να μην αφήνει περιθώρια στο δικέφαλο που μέχρι εκείνη την αγωνιστική διεκδικούσε το πρωτάθλημα με αξιώσεις. Με τέρματα των Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ, ο οποίος ήταν κι ο MVP του αγώνα ο πίνακας του γηπέδου Καραϊσκάκι έγραψε 4-0.

      

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα