26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα είναι άκρως απαξιωτική

    Τον Νοέμβριο του 2015 χωρίς προηγούμενη ενημέρωση , έφτασα στην Ελλάδα , οι επιθεωρητές της ΕΕ για να εξετάσουν την λειτουργία στα ελληνικά σύνορα .

    Τα ελληνικά σύνορα είναι παράλληλα και τα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν κάτι το οποίο τα καθιστά δυο και τρεις φορές σοβαρότερα ως προς την σωστή λειτουργία .

     

    Η έκθεση φτάνει τις 23 σελίδες και το συμπέρασμάτης είναι άκρως απογοητευτικό . Τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για τους Έλληνες που αποτυγχάνουν λόγω έλλειψης προσωπικού , ανικανότητας , απουσία εκπαίδευσης , τεχνικών ελλείψεων , κακών εγκαταστάσεων.

    Η Ελλάδα λέει η έκθεση αμελεί σοβαρά τα καθήκοντα της και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στη φύλαξη των συνόρων τόσο που αν δεν τα διορθώσει το πολύ σε τρεις μήνες θα είναι εκτός Σένγκεν .

    Δεν υπάρχει καν ιντερνετ έτσι ώστε και τα αποτυπώματα να τα παίρνουν με μελάνι . Το πιο εύκολο είναι να ξεφύγουν της καταγραφής μπροστά στα μάτια της ελληνικής αστυνομίας και αυτό γιατί δεν γίνεται καταγραφή σε κλειστό χώρο .

    Η έκθεση θα παραπεμφθεί για συζήτηση από τα μέλη της ΕΕ και αν οι υπόλοιπες χώρες ασπαστούν τα αποτελέσματα της , η χώρα μας εντός τριών μηνών θα μείνει εκτός Σένγκεν .

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα