26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας έβγαλε λαυράκια

    Η γερμανική αστυνομία ανέκοψε επιχείρηση επίθεσης από ύποπτους που σχετίζονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αργά την νύχτα έκανε έφοδο και συνέλαβε δύο άνδρες και μια γυναίκα που θεωρούνται ύποπτοι. Ο ένας αντιμετώπιζε ένταλμα σύλληψης των αλγερινών αρχών επειδή φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

     

    Η γυναίκα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αντιμετωπίζει άλλες κατηγορίες. Αυτοί οι Αλγερινοί ζούσαν σε ξενώνες προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Κάτω Σαξονία.

    Οι ύποπτοι θεωρούν ότι προετοίμαζαν μια “σοβαρή ενέργεια που απειλούσε την ασφάλεια του κράτους”, σύμφωνα με ανακοίνωση της βερολινέζικης αστυνομίας.

    Ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν είχε εκπαιδευθεί στα όπλα στη Συρία, διευκρινίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση. Ο άλλος άνδρας που συνελήφθη, στο Βερολίνο, θεωρείται ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων.

    Στη γερμανική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα και δύο χώρους εργασίας. Συνολικά, 450 αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους μέλη των ειδικών δυνάμεων, έλαβαν μέρος στην τεράστια αυτή επιχείρηση.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα