26.6 C
Athens
Saturday, July 27, 2024
More

    Ανοιχτό παράθυρο από Γιούνκερ σε Ρωσία

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την σύνοδο της G20 έστειλε επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν, που υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει στις καλές σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Μόσχα.

     

    Επίσης τόνισε ότι οι καλές σχέσεις ανάμεσα τους προς λύπη του δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν την περασμένη χρονιά και θα θελε να εξετάσει η Κομισιόν επιλογές προκειμένου η ΕΕ και η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση να αποκτήσουν στενότερη σχέση.

    Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία φαίνεται να υπάρχει στόχος να δοθεί στο Κρεμλίνο κίνητρο για να επιδιώξει την ειρήνευση στην Ουκρανία, την ώρα που η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μοιάζουν να επιθυμούν την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία.

    Υπήρξαν και αρνητικές αντιδράσεις όπως της υπουργού εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκέβιτσους είπε πως δεν αντανακλά τις απόψεις και των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

    Οι ανησυχίες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο η Κομισιόν και ορισμένες κυβερνήσεις ευρωπαϊκές να άρουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας, αυτό ως αντάλλαγμα για τη ρωσική συνεργασία στη Μέση Ανατολή.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα