24 C
Athens
Saturday, September 24, 2022
More

  TUI:Οι πωλήσεις εκτινάσσονται στα ύψη αλλά η κρίση παραμένει

  Τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας θα αποκαλύψουν την έκρηξη του γίγαντα της περιοδείας μετά την Covid, αλλά τι μπορεί να κάνει μια βαθιά ύφεση στις κρατήσεις διακοπών;

  Παραλία των Καναρίων Νήσων στον ήλιο

  Οι εκατοντάδες πτήσεις που καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, η πυρκαγιά σε ένα αεροπλάνο  στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και μια απαίσια συγγνώμη από τον διευθύνοντα σύμβουλο… δεν ήταν ένα εύκολο καλοκαίρι για τον μεγαλύτερο tour operator του κόσμου.

  Την Τετάρτη, μια έκθεση Tui σχετικά με τις κρατήσεις και τα έσοδα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο θα ρίξει φως σε ολόκληρο τον τομέα των διακοπών κατά την περίοδο αιχμής του.

  Η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού στην Ευρώπη, καθώς αγωνίστηκαν να προσλάβουν χειριστές αποσκευών και προσωπικό ασφαλείας μετά από τεράστιες απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

  Η Tui επιμένει ότι έχει ακυρώσει λιγότερες πτήσεις από ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της easyJet και της British Airways, οι οποίες έχουν ακυρώσει χιλιάδες τους τελευταίους μήνες. Αλλά το αφεντικό του Ηνωμένου Βασιλείου, Andrew Flintham, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες τον Ιούνιο και υποσχέθηκε να μάθει τα μαθήματά του. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (μέχρι στιγμής), έχει πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις και ισχυρίζεται ότι χρειάζονται εννέα ημέρες, κατά μέσο όρο, για την έκδοση επιστροφών.

  Μετά τις ακυρώσεις για το εξάμηνο του Μαΐου, η Tui είπε ότι οι κρατήσεις είχαν επιβραδυνθεί σε ολόκληρο τον κλάδο -δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένων των χαοτικών σκηνών στα αεροδρόμια- αλλά εξακολουθεί να αναμένει ότι οι πωλήσεις αυτό το καλοκαίρι θα είναι κοντά στα επίπεδα πριν από την πανδημία. Οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να ταξιδέψουν: μέχρι τα μέσα Μαΐου περισσότεροι από εμάς είχαμε αγοράσει διακοπές στο Tui σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

  Αυτό το καλοκαίρι, πολλές οικογένειες πραγματοποιούν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ξεκινούν σε μεγαλύτερα ταξίδια και αναβαθμίζονται σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων και καλύτερα δωμάτια.

  Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία και το Μεξικό είναι δημοφιλείς προορισμοί, με τις διακοπές all inclusive στο Μεξικό να μην κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα διάλειμμα στην Ελλάδα, λέει ο Tui.

  Οι Γερμανοί επιθυμούν επίσης απεγνωσμένα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και οι καλοκαιρινές κρατήσεις ταξιδιών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επανήλθαν στα επίπεδα του 2019 ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα ξεπερνούν, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ομάδας δεδομένων GfK .

  Στην Tui, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,1 δισ. ευρώ από 250 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε ξανά. Ο όμιλος λειτουργούσε στο 71% της προπανδημικής δυναμικότητας κατά την περίοδο. Οι δραστηριότητές της στα ξενοδοχεία και τα θέρετρα παρείχαν ένα τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικών λειτουργικών κερδών από την έναρξη της πανδημίας.

  Για τις κρουαζιέρες, η εταιρεία ελπίζει σε ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πολλά λιμάνια ήταν ακόμη κλειστά νωρίτερα φέτος και τα πλοία της μπορούσαν να πλεύσουν μόνο σε περιορισμένα δρομολόγια.

  Οι καλοκαιρινές διακοπές για φέτος μαρτυρούν ότι ίσως  να είναι η τελευταία ταραχή για πολλούς.

  Latest articles

  spot_img
  spot_img

  Related articles