21.6 C
Athens
Saturday, September 30, 2023
More

  Το κλίμα στη Β. Ελλάδα έρχεται ψυχρό έως παγωμένο για την Νέα Δημοκρατία – Ειδικά στη Μακεδονία μετά την απόφαση για “μακεδονική γλώσσα” στη Φλώρινα

  Το κλίμα σε ολόκληρη την Μακεδονία για την Ν.Δ. ήταν ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο. Ο λόγος φυσικά δεν είναι μόνο η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και κάποιες αδικίες εις βάρος Περιφερειακών Ενοτήτων οι οποίες δεν έχριζαν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και ξεχώριζαν περισσότερο την προσωπική τους καταγωγή από τις όμορες . Η εξέλιξη όμως με την “Μακεδονική” γλώσσα που επιβλήθηκε και με απόφαση στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα, όμως φαίνεται ότι είναι η χαριστική βολή για τις εκλογικές επιδόσεις της παράταξης σε μία περιοχή ειδικά στην Δυτική Μακεδονία που έχουν αλλάξει τα δεδομένα μετά και την διαγραφή ενός αγαπητού Βουλευτή, ο οποίος είχε ανεβάσει για πρώτη φορά τόσο πολύ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας με την ΠΕ Γρεβενών που κρατούσε ξάγρυπνη σε έργα σπουδαιότητας αλλά και αλλαγές ουσιαστικές για την καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης η δεξαμενή των ψηφοφόρων του Δυτικομακεδόνα βουλευτή τραβούσε πολλές ψήφους και από άλλα στρατόπεδα κάτι που ενοχλούσε σφόδρα τους τοπικούς “παράγοντες” του κόμματος , που αντί να σκεφτούν έξυπνα για να κρατήσουν την έδρα ψηλά επιδόθηκαν σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες για την εξόντωσή του.

  Τώρα ήρθε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι η πίεση που δέχονται οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πρωτοφανής. Εκατοντάδες αιτήματα, σπάνε τα τηλεφωνικά κέντρα των γραφείων τους, με τους πολίτες να απαιτούν άμεσα από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που θεωρείται κερκόπορτα για τα αλυτρωτικά σχέδια των Σκοπιανών.(της Βόρειας Μακεδονίας)

  Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως Υπουργοί όχι μόνο από τη Β. Ελλάδα αλλά και άλλοι που έχουν αρμοδιότητα σε σχέση με Πολιτισμό , Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνη. Δυστυχώς οι πολίτες πλέον αναγνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι χωρίς βουλευτές – με την έννοια της ευθύνης των αποφάσεων. Ίσως είναι η Κυβέρνηση των εξωκοινοβουλευτικών- Μη Εκλεγμένων που κινούν ενώ δεν τους επέλεξε ο λαός- τα νήματα και ελέγχουν τις αποφάσεις . Γιατί μέχρι στιγμής η απάντηση που παίρνουν οι πολίτες που αγωνιούν ,  είναι πως «η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στις δικαστικές αποφάσεις». Όταν όμως ο Ζάεφ αναφορικά με την συγκεκριμένη απόφαση βγαίνει και ευχαριστεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η δικαιολογία περί «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» δεν πείθει κανέναν.

  Εάν πάντως δεν γίνει κάτι και γρήγορα, το εκλογικό κόστος για την Ν.Δ. θα αγγίξει τα όρια της καταστροφής. Οι μονοεδρικές σίγουρα θα χαθούν αφού ήδη κάποιες μένουν ακέφαλες, και η αντίδραση θα είναι η καταψήφιση. Έτσι λειτουργεί ο περισσότερος κόσμος στην Περιφέρεια αλλά που να ασχοληθούν οι σουπερ επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου με την πλέμπα των χωριών. Η Α, Β, Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής, θεωρούνται ως δυνατά τους χαρτιά κατά τους επικοινωνιολόγους τους πάντα.

  Στη Β. Ελλάδα πάντως , έπειτα από την πρωτοφανή απόφαση του πρωτοδικείου Φλώρινας για την αναγνώριση του λεγόμενου «κέντρο μακεδονικής γλώσσας» σε ελληνικό έδαφος ο μεγάλος ξεσηκωμός δεν έχει ακόμα φανεί . Με υπομονή αφού αργούν ακόμα οι εκλογές θα σηκωθεί καταλλήλως στην ώρα του…

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα