39.3 C
Athens
Friday, July 30, 2021
More

  Ράλι Ακρόπολις: Επιστρέφει το Σεπτέμβριο με διαδρομή…στο κέντρο της Αθήνας

  Όσοι δεν το έχετε καταλάβει, έχουν ήδη περάσει 8 χρόνια από τη στιγμή που ζήσαμε από κοντά τη μαγεία ενός αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC). Για την ακρίβεια είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε του ράλι Ακρόπολις ή αλλιώς το ράλι των Θεών, το ράλι που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο του κόσμου, με ιστορία που ξεκινά πριν από 70 χρόνια.

  Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αγώνας είχε χάσει την αίγλη του για λόγους που έχουμε γράψει πολλές φορές και ευθύνες που βαραίνουν Προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ο κόσμος όμως που δεν ασχολείται με παρασκήνιο αλλά με το προσκήνιο έδειξε και δείχνει πως διψά για θέαμα και για μεγάλες – παγκόσμιες διοργανώσεις. Τον παλμό αυτό εισέπραξε η Κυβέρνηση και μαζί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκαναν το βήμα που όλοι περίμεναν και θα ήθελαν, δηλαδή να στηρίξει ένα τόσο σημαντικό γεγονός που προβάλλει τη χώρα μας σε όλον τον πλανήτη. Ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πήρε τα ηνία στα χέρια του, δημιούργησε μία ομάδα που ξέρει τι σημαίνει Ράλι Ακρόπολις και έκανε πράξη το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων.

  Τον Σεπτέμβριο ο αγώνας

  Με σημαντικές αποφάσεις  το ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC και έτσι το διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου θα γραφτεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του θεσμού. Ένας αγώνας που μελετώντας το περιεχόμενό του στο acropolisrally.gr διαπιστώνουμε πως αποτελείται από 15 διαφορετικές ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου.

  Το σίγουρο είναι πως σήμερα στις 20:00 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου γίνεται η επίσημη παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, θα μάθουμε αν θα υπάρξει σούπερ ειδική διαδρομή (Special Stage 1) και που θα γίνει.

  Φεύγοντας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν  προς το κέντρο της πόλης, κάτι που μας βάζει σε σκέψεις για μία ειδική διαδρομή μέσα στην Αθήνα που για να είμαστε και ειλικρινείς είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Όχι όμως ακατόρθωτο αν κοιτάξουμε το παρελθόν και δούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Ουαλία (Κάρντιφ), Αυστραλία (Περθ με 100.000 θεατές!), Αργεντινή (Μπουένος Άιρες), Γερμανία (Τρίερ), Κύπρο (Λεμεσό) κ.ά.

  Την Αθήνα θα δούνε 60 εκατ. θεατές!!!

  Θα αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς πως δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσουν οι δρόμοι και να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία, ωστόσο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα κλείνουν αρκετά συχνά από τις… πορείες. Με λίγα λόγια το να δούμε μία υπερειδική στο κέντρο της πόλης θα αποτελεί διαφήμιση για την Αθήνα και την Ελλάδα που τόσο επλήγη ως τουριστικός προορισμός από την πανδημία. Το σίγουρο είναι πως στον ΕΟΤ θα πανηγυρίζουν αν γίνει τέτοια… αβάντα στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας όπως, Ακρόπολη, Στήλες Ολυμπίου Διός, Ζάππειο, Σύνταγμα, Εθνικός Κήπος…

  Από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε πως άλλο πράγμα είναι η απλή διέλευση των αγωνιστικών αυτοκινήτων για επίδειξη, άλλο πράγμα να μετράει το χρονόμετρο και να προσμετρά στον αγώνα. Αυτό το δεύτερο σημαίνει απευθείας κάλυψη σε όλον τον πλανήτη. Αν το μεταφράσουμε σε αριθμούς, αναφερόμαστε σε τηλεοπτική μετάδοση που θα γίνει σε 150 χώρες όπου θα παρακολουθήσουν 60-70 εκατομμύρια θεατές για περίπου 60 λεπτά το κέντρο της Αθήνας. Κοινώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο project αντάξιο του ονόματος Ράλι Ακρόπολις. Σίγουρα πρόκειται για εξαιρετικά τολμηρή επιλογή, που αν πετύχει και γίνει πράξη θα γράψει ιστορία.

  Latest articles

  spot_img
  spot_img

  Related articles