27.2 C
Athens
Saturday, June 10, 2023
More

  Ποιος προστατευόμενος σας καταστρέφει την ζωή στον ποταμό Βενέτικο κύριε Γεωργιάδη ;

  Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλαίας που ισχύει η λαϊκή ρήση “ότι δηλώσεις είσαι”. Εάν δε, έχεις και την υποστήριξη του πολιτικού προσωπικού και μέρος των συστημικών μιντιακών μέσων, τότε μπορείς άφοβα να κάνεις τις όποιες δουλειές σου χωρίς να ανησυχείς για κάτι ιδιαίτερα.

  Εξάλλου η δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και κουφή,  εκτός έαν έχεις την ατυχία “κάποιος” να της σηκώσει το δάχτυλο και να σε δείξει.

  Σε αυτή την κατηγορία είναι προφανές ότι ανήκει ο επιχειρηματίας Α. Αδαμόπουλος της Alfa Wood και Shelman , με σπόνσορα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδη, ο οποίος έχει προφανώς εξασφαλίσει την αφωνία μεγάλου μέρους του τύπου και δεν τον απασχολεί η τυφλή δικαιοσύνη.

  Μια εξόφθαλμη ιστορία , αυτή του πλειστηριασμού του εργοστασίου στην Κομοτηνή,  έχει περάσει κυριολεκτικά απαρατήρητη, παρά τα όσα γράφτηκαν στον τοπικό τύπο και στα μικρά μέσα ενημέρωσης και παρά τις επώνυμες καταγγελίες, κατοίκων και εργαζομένων.

  Κανένας δεν ασχολήθηκε . Τουναντίον διθύραμβοι από τον τοπικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, προεξάχοντως του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έφτασε στο σημείο να τον αναδείξει όχι μόνο επιχειρηματία της χρονιάς,  αλλά σαν τον επενδυτή πρότυπο, που αποδεικνύει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της Κυβέρνησης .

  Εξόχως βέβαια περίεργη είναι και η αφωνία της αντιπολίτευσης που μπορεί μεν να ασχολείται μεγαλοφώνως για εβδομάδες εάν πχ η κυρία Νικολάου θα είναι τελικά ή όχι υποψήφια στην Εύβοια αλλά για τον μπαταχτσή επιχειρηματία , τα σκάνδαλα γύρω από αυτόν και τις απλήρωτες υποχρεώσεις του προς  Δημόσιο , Προμηθευτές και Εργαζομένους , ούτε κουβέντα.

  Πέρα όμως από τα έργα και τις ημέρες του Αδαμόπουλου και την υπόθεση του εργοστασίου στην Κομοτηνή , υπάρχει άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση σκανδάλου , αυτή τη φορά του εργοστασίου Πίνδος , ιδιοκτησίας του , στα Γρεβενά. 

  Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής , το εργοστάσιο δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό σε λειτουργία, με συνέπεια, τα λύματα του εργοστασίου από την επεξεργασία του ξύλου να πέφτουν στον ποταμό Βενέτικο ο οποίος κοκκινίζει και κιτρινίζει αναλόγως με τα χρώματα και τις ουσίες που χρησιμοποιούνται , σκοτώνοντας την ζωή του ποταμού .

  Ο ποταμός Βενέτικος είναι το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε τρεις περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Θεσσαλία την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Το πέρασμα ονομάζεται «Πύλες του Βενέτικου» και ενώνει τη δυτική Μακεδονία με τα πεδινά της Θεσσαλίας και τα ορεινά της Ηπείρου.

  Οι ντόπιοι το θυμούνται με την  ονομασία , το «Γεφύρι του Μεγαλέξαντρου». Και οι δύο αντικριστοί, επίπεδοι στην κορυφή τους, βράχοι που ξεπροβάλλουν στις βραχώδεις όχθες του Βενέτικου λέγονται «το πάτημα του Βουκεφάλα».

  Ο θρύλος λέει ότι σε εκείνο το σημείο στάθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, καβάλα στον Βουκεφάλα, και πέρασε το ποτάμι απέναντι με ένα άλμα του αλόγου του. Έτσι αποτυπώθηκε στους επίπεδους βράχους, κατά τη λαϊκή παράδοση, το ίχνος από τις οπλές του Βουκεφάλα.

  Δυστυχώς όμως ο Βενέτικος ποταμός στα Γρεβενά έχει χάσει κάθε αίγλη και ζωή , και αυτό λόγω των λυμάτων από το εργοστάσιο Πίνδος του Αδαμόπουλου που δεν διαθέτει σε λειτουργία βιολογικό καθαρισμό κάτι που κανονικά και υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει επιχείρηση .

  Κοινό μυστικό σε όλη την περιοχή. Και όμως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες κωφεύουν για αυτή την καταστροφή και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο “Δεν ξέρω. Δεν είδα. Μην με ενοχλείται.”

  Ένα έγκλημα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής χωρίς καμία ποινή. Διότι ο Αδαμόπουλος είναι υπεράνω του Νόμου και στα πόδια του υποκλίνονται πολιτευτές και πολιτευόμενοι.

  Όταν ανοίξεις την τηλεόραση θα δεις τον Γεωργιάδη μενόμενο κατά του Πολάκη, τον Πολάκη οργισμένο κατά του Μητσοτάκη, αλλά για την ταμπακέρα κουβέντα κανένας δεν μιλάει .

  Και οι κάθε λογής Αδαμόπουλοι τρίβουν τα χέρια τους και συνεχίζουν να κάνουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους. Ο καλοχαιρέτας ζει και βασιλεύει .

   

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα