21.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Paros Farming Community: Επένδυση 7 εκατ. ευρώ βάζει την Πάρο στο χάρτη της ελληνικής οινοποιίας

    Στην επόμενη μέρα της εξέλιξής του, με την επανασύστασή του ως Paros Farming Community (PFC), περνά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου.
    Μετά την είσοδο της εταιρείας Tethys, που αποτελεί εγχείρημα του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη στο μετοχικό κεφάλαιο του συνεταιρισμού και την ανάληψη της διοίκησης, η PFC ακολουθεί προσέγγιση προοδευτική.
    Η επένδυση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου, μαζί με το σύνολο των διαδικασιών μετονομασίας και λογοτύπησης του νέου ονόματος, αναμένεται να αγγίξει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τα 7 εκατ. ευρώ.
    Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του οινοποιητικού και τυροκομικού εξοπλισμού, τη δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων στο οινοποιείο και τη γενική αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
    Μέσα από αυτές τις επενδύσεις, η Paros Farming Community στοχεύει να αυξήσει σημαντικά την ετήσια παραγωγή των φιαλών οίνου, ξεπερνώντας τις 310.000 φιάλες, για παραγωγή αυξημένη κατά 675%, σε σύγκριση με τις περίπου 40.000 φιάλες που παράγονταν μέχρι τώρα. Η κεντρική φιλοδοξία της PFC, πέρα από την ενίσχυση της ποιότητας, είναι και η στήριξη της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων του κυκλαδίτικου νησιού.

    Το οινικό δημιούργημα Seiradi και οι συντελεστές της νέας
    στρατηγικής του συνεταιρισμού

    Το νέο οινικό δημιούργημα της PFC φέρει το όνομα Seiradi. «Η επιλογή να
    ενταχθούμε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου αποτελεί στρατηγική απόφαση που στοχεύει στην ανάδειξη της κληρονομιάς και του πρωτογενή κλάδου του νησιού. Εμπλεκόμαστε ενεργά και αποφασιστικά στη διαχείριση, με όραμα την τοποθέτηση του νησιού στον οινοποιητικό χάρτη της Ελλάδας και Ευρώπης. Έχουμε αφιερώσει χρόνο και πόρους προκειμένου να φέρουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για την ουσιαστική επανεκκίνηση του Συνεταιρισμού»,
    δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Tethys, Γιώργος Νικηφορίδης.
    Επικεφαλής της υλοποίησης του αμπελουργικού και οινοποιητικού οράματος της Tethys είναι η Hetero Wines των Δημήτρη Μανσόλα και Μαρίας Ταμιωλάκη. Σε ηγετικό ρόλο επιχειρησιακής ανάπτυξης και θεμάτων μάρκετινγκ βρίσκεται ο Γιάννης Κοροβέσης. Το rebranding, το brand strategy και την σχεδιαστική ανάπτυξη του νέου προϊόντος έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπάζογλου, μέσω της DpS Athens.
    Πολυσήμαντη είναι η συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα Urban Soul Project, η οποία ανέλαβε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του οινοποιείου.Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στο Monastiri Beach Bar & Restaurant, ιδιοκτησίας της Tethys, πρωτοπαρουσιάστηκαν οι τέσσερις ετικέτες του Seiradi από τον τρύγο του 2022.
    Πλήθος ειδικοί από τον χώρο του κρασιού, sommelier, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες χονδρεμπορίου συμμετείχαν στη σχετική γευσιγνωσία που επιμελήθηκε ο οινογράφος και οινοκριτικός, Σίμος Γεωργόπουλος, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μανσόλα.
    Ακολούθησε γαστρονομικό δείπνο με wine pairing, από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.


    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα