7.1 C
Athens
Friday, January 27, 2023
More

  Ο δικηγόρος που πατάει σε δυο βάρκες – Λίγο δεξιά και λίγο αριστερά

  Είναι νέος , ωραίος , αρκούντος μορφωμένος και υπέρμετρα φιλόδοξος . Δικηγόρος στο επάγγελμα με έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί ως επικεφαλής τμήματος σε Ελλάδα και Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο δικηγορικές εταιρίες την DLA Piper .

  Η βασική του ενασχόληση είναι να επισκέπτεται πυκνά συχνά την χώρα μας , να κάνει δημόσιες σχέσεις “υψηλού επίπεδου” , λόμπινγκ με επιδίωξη, να παίρνει δουλειές κυρίως κρατικές για παροχή νομικών υπηρεσιών , με υψηλότατο αντίτιμο όπως είναι φυσικό.

  Δεν φείδεται χρημάτων , εξάλλου στη DLA Piper χρεώνονται τα έξοδα, προκειμένου να είναι χορηγός σε συνέδρια για να βρίσκεται συνομιλητής σε πάνελ με πρώτης γραμμής ονόματα του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι ,  όπως και σε περιοδικά εξειδικευμένα τα οποία τον εκθειάζουν για τις γνώσεις, τα προσόντα και τις ικανότητες του φιλοτεχνώντας το προφίλ του ακόμα και βραβεύοντάς τον.

  Το 2020 η εταιρία που δουλεύει και δικαίως τον ανέδειξε σε partner αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα , κατόρθωσε να κάνει τζίρο κάποιων εκατομμύριων ετησίως, προερχόμενα σχεδόν αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο και Κρατικούς Οργανισμούς .

  Μπορεί να δουλεύει για μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες , να ξοδεύει χρήματα για δημόσιες σχέσεις για να χτίσει το όνομά του να έχει βιογραφικό και να προκαλεί συμπάθεια το παρουσιαστικό του , αλλά ο δρόμος για την γρήγορη επιτυχία απαιτεί να έχεις και το χρυσό κλειδί. Αυτό ακούει στο όνομα της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας κυρίας Αλεξάνδρα Σδούκου.

  Ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του , δεν το κρύβει ότι η επιτυχημένη Αλεξάνδρα Σδούκου ήταν αυτή που του άνοιξε την πόρτα στις μεγάλες δουλειές αφού πρώτα τον έφερε σε επαφή με τον πρώην Υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και στη συνέχεια με τον Κώστα Σκρέκα .

  Μεγάλοι οργανισμοί του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όχι μόνο , άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες και τα εκατομμύρια για τις παροχές Νομικών Υπηρεσιών ρέουν άφθονα..

  Πολύτιμος άτυπος “partner” η Αλεξάνδρα Σδούκου έχτισε το κατάλληλο περιβάλλον για τον εκ Βρυξελλών δικηγόρο. Δικηγόρος ούσα η ίδια και με σύζυγο δικηγόρο γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να κινείται τόσο η ίδια για τον εαυτό της και την θέση της , όσο και σε σχέση με τους Εποπτευόμενους Φορείς της.. Εξάλλου αυτό θεωρείται bussines και όχι “διαπλοκή” .

  Όταν όλα αυτά (τα παραπάνω) σου έρχονται τόσο εύκολα και τόσο πολύ “δεξιά” , γιατί να μην βάλει πλώρη και για την πολιτική .

  Όχι και τόσο δεξιά όμως στην πολιτική αλλά …λίγο πιο κέντρο . Δεν είναι τυχαίο χρονικό διάστημα αρθρογραφεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και εμφανίζεται στα τηλεοπτικά δίκτυα άλλοτε σαν ειδικός σε θέματα ενέργειας , άλλοτε ως εξειδικευμένος στα τραπεζικά οικονομικά και εσχάτως με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή και ως ποινικολόγος .

  Ξέρει καλά ότι στην Ελλάδα η εικόνα μετράει ο ίδιος κατέχει την τέχνη και  το εκμεταλλεύεται καταλλήλως . Τους διαύλους επικοινωνίας με τα ΜΜΕ τους άνοιξε ο εκ Βρυξελλών φίλος του -που έπαιζαν μαζί και μπάσκετ- Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος στο πρόσωπο του δικηγόρου σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος διαρρέει , βρήκε ένας υποψήφιο σε εκλόγιμη θέση για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

  Κυρίες και κύριοι αυτός δεν είναι ένας απλός δικηγόρος δεν είναι καν ούτε ένα φαινόμενο είναι ο Ορέστης Ομράν.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα