16 C
Athens
Saturday, February 24, 2024
More

  Luay Rahil για Crypto: Η μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο-Είναι ένα ψευδονόμισμα που κυνηγά τα κορόιδα.

  Το κρυπτονομίσματα είναι μια απάτη που τροφοδοτείται από το κορυφαίο 1% και είστε το μεγαλύτερο θύμα.

  Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων κατάφερε να γίνει mainstream , αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για απάτη, απάτη και αλόγιστη επένδυση.

  Για να αποδείξω την άποψή μου, επιτρέψτε μου να σας πω μια γρήγορη ιστορία.

  Το πρώτο νόμιμο σχέδιο Ponzi στον κόσμο.

  Το 2014, ένας πανούργος προγραμματιστής δημιούργησε ένα κρυπτονόμισμα και το ονόμασε PonziCoin .

  Ο δημιουργός του PonziCoin αποκάλεσε το πείραμά του το πρώτο νόμιμο σχέδιο Ponzi στον κόσμο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συγκεντρώσει 250.000 $ μέσα σε λίγες ώρες και να καταχωρήσει το νόμισμα σε σημαντικούς ιστότοπους συναλλαγών όπως το Coinbase. Αργότερα έκλεισε το πείραμά του και προειδοποίησε άλλους από το να αγοράσουν αυτές τις απάτες.

  Το γεγονός ότι το PonziCoin επετράπη να εμφανιστεί στον ιστότοπο της Coinbase χωρίς κανείς στην εταιρεία να το αντιληφθεί ως απάτη είναι αρκετά αποκαλυπτικό.

  Πως έγινε αυτό?

  Το κρυπτονόμισμα υποτίθεται ότι είναι ένα εναλλακτικό σύστημα χρημάτων που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain που μπορεί να ανταλλάσσεται από το ένα άτομο στο άλλο χωρίς να περάσει από τράπεζα ή επεξεργαστή πληρωμών.

  Ακούγεται σαν ένα ονειρικό νόμισμα για εγκληματίες, απατεώνες και απατεώνες. Έτσι, όλοι έγιναν θύματα, συμπεριλαμβανομένου του Tom Brady και πολλών άλλων.

  Δεν έχω καμία επιθυμία να ανταλλάξω χρήματα ανώνυμα.

  Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να μου πουλήσουν bitcoin, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως αποκεντρωμένο, ασφαλές και ανώνυμο. Δεν έχω καμία επιθυμία να ανταλλάξω χρήματα ανώνυμα με κανέναν ή να χρησιμοποιήσω ένα σύστημα χρημάτων που δεν είναι διαφανές.

  Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τίποτα που δεν ρυθμίζεται από μια κεντρική αρχή γιατί πιστεύω ότι οτιδήποτε δεν ρυθμίζεται γίνεται παιδική χαρά για τους παραβάτες, όπως δείχνει η παραπάνω ιστορία.

  Το κρυπτονόμισμα είναι χτισμένο σε ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς επίβλεψη από τράπεζα ή κυβέρνηση, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει κάποιος μια συναλλαγή ή να επισημάνει κάτι που φαίνεται ύποπτο . Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, είναι μη αναστρέψιμο. Έτσι, από τη στιγμή που στέλνετε σε κάποιον μια πληρωμή, δεν υπάρχει τρόπος να την ανακτήσετε, και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, επειδή οι περισσότεροι χρήστες κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια, όχι τα νόμιμα ονόματά τους, επομένως είναι αδύνατο να εντοπιστεί κάποιος συγκεκριμένος χρήστης.

  Είναι το Crypto το μεγαλύτερο σχέδιο Ponzi στον κόσμο;

  Έτσι, εξαρτάται από το ποιον ρωτάτε. Τα κρυπτονομίσματα είναι είτε μια επανάσταση στον χρηματοπιστωτικό κόσμο είτε το μεγαλύτερο σχέδιο Ponzi στην ιστορία της ανθρωπότητας.

  Πιστεύω ότι είναι ένα σχέδιο Ponzi και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένα σχέδιο Ponzi . Εξάλλου, ο Bernie Madoff έπεισε πολλούς έξυπνους, μορφωμένους, επιτυχημένους ανθρώπους να επενδύσουν στο σχέδιο του Ponzi.

  Ο Madoff παρέσυρε επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές ταυτόχρονα, άρα θέλετε να εμπιστευτώ ένα νόμισμα που κανείς δεν ρυθμίζει; Λανθασμένος.

  Διαβάστε τη στρατηγική του Madoff και η απάτη κρυπτογράφησης γίνεται προφανής.

  Ο Μάντοφ ήταν ένας αξιοσέβαστος χρηματοδότης που έπεισε χιλιάδες επενδυτές να παραδώσουν τις αποταμιεύσεις τους, υποσχόμενος ψευδώς σταθερά κέρδη σε αντάλλαγμα.

  Ωστόσο, το 2008 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για 11 κατηγορίες για απάτη, ψευδορκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κλοπή. Πόσα έκλεψε; Ο Μάντοφ υπεξαίρεσε περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια και έμεινε απαρατήρητος για περισσότερα από 30 χρόνια.

  Αντί να επενδύσει τα χρήματα του πελάτη του, ο Madoff χρησιμοποίησε μια στρατηγική μετατροπής split-strike. Αυτή η στρατηγική του απαιτούσε να καταθέσει κεφάλαια νέων επενδυτών σε έναν τραπεζικό λογαριασμό Chase και να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να πληρώσει άλλους πελάτες. Συνολικά, δημιούργησε αξία 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αέρα.

  Ωστόσο, έμεινε απαρατήρητος γιατί έκανε τα πάντα να φαίνονται νόμιμα. Εννοώ 100% νόμιμο. Κανείς δεν υποψιαζόταν τίποτα. Ήταν δυνατός και πολύ συνδεδεμένος. Συμβουλεύει μάλιστα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαπραγμάτευση τίτλων. Έκανε τα πάντα για να φαίνεται νόμιμος χρηματοδότης.

  Όταν κάποιος υποψιάστηκε για απάτη, κάλεσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τον ελέγξει, δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν τίποτα, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς έβγαζε χρήματα.

  Έτσι, ένα σχήμα Ponzi είναι κάθε απάτη που δημιουργεί αποδόσεις για μεγαλύτερους επενδυτές με την απόκτηση νέων επενδυτών, στους οποίους υπόσχονται μεγάλα κέρδη με ελάχιστο έως καθόλου κίνδυνο. Αυτό έκανε ο Bernie Madoff και αυτό κάνει η βιομηχανία κρυπτογράφησης.

  Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν ένα παρόμοιο μοντέλο.

  Έτσι, όσο η απάτη προσελκύει νέους επενδυτές για να πληρώσουν για τους παλιούς επενδυτές, η απάτη θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία.

  Τη στιγμή που η φασαρία σταματά να προσελκύει νέους επενδυτές, αποτυγχάνει. Σκεφτείτε τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin , το οποίο έχασε περισσότερο από το 60% της αξίας του μόλις τελείωσε από κόσμο για να το αγοράσει. Για να γίνει ακόμα χειρότερο, μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων κήρυξαν πτώχευση, όπως το Core Scientific και το FTX.

  Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Core Scientific σχεδίαζε να συνεχίσει να λειτουργεί και να παράγει bitcoin ενώ ολοκλήρωσε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους δανειστές και τους πιστωτές της. Έτσι, η εταιρεία που δημιουργεί χρήματα από περίπλοκους μαθηματικούς τύπους (ψιλό αέρα) δεν μπορεί να επιβιώσει. Έτσι, κήρυξε πτώχευση αλλά θέλει να συνεχίσει να παράγει bitcoins.

  Μπορεί κάποιος να εμποδίσει αυτήν την εταιρεία να εξαπατήσει περισσότερους ανθρώπους, παρακαλώ;

  Η FTX κήρυξε επίσης πτώχευση.

  Η FTX είναι επίσης μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης που κάποτε αποτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια , αλλά κατέρρευσε ξαφνικά και κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα.

  Μετά την πτώχευση, το CNBC ανέφερε, «Η κατάρρευση της FTX έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών καθώς οι κυματιστικές επιπτώσεις της κατάρρευσης της εταιρείας εξακολουθούν να εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης ». Αυτές οι δύο χρεοκοπίες επηρέασαν την πίστη των καταναλωτών στα κρυπτονομίσματα και με έπεισαν ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι παρά μεγάλες απάτες.

  Δεν είμαι μόνος. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτά τα ψηφιακά νομίσματα κάθε μέρα. Περισσότερο από το 60% των Αμερικανών πιστεύει ότι η επένδυση σε ψηφιακό νόμισμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη — από 45% το 2021. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του έτους, τα περισσότερα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αρχίσουν να αποκαλούν τη βιομηχανία με το πραγματικό της όνομα: ScamCoin.

  Δείτε πόσο άλλαξε η αξία ακόμη και των δημοφιλών κρυπτονομισμάτων το 2022 τους τελευταίους έξι μήνες, Terra : -100%, Solana : -93%, AMP : -93%, Cardano : -80%, Ether : -67%, Bitcoin : -63%, Dogecoin : -55%. Καταρρέουν και αποτυγχάνουν να προσελκύσουν νέους επενδυτές. Έτσι, τώρα, οι περισσότεροι έξυπνοι επενδυτές προειδοποιούν να μην επενδύσουν σε Crypto.

  Για το λόγο αυτό, αυτά τα νομίσματα θα καταρρεύσουν ακόμη περισσότερο.

  Τα κρυπτονομίσματα δεν θεωρούνται χρήματα.

  Σύμφωνα με την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας , « τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν νομοθετική ή εγγενή αξία· απλώς αξίζουν αυτό που οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτά στην αγορά».

  Έτσι, κάτι που κάνει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης επιρρεπή σε απάτες, έτσι εταιρείες όπως η Core Scientific και η FTX υπεξαίρεσαν πολλά χρήματα από τους χρήστες τους και δεν θα λογοδοτήσουν.

  Τα νομίσματα, εξ ορισμού, έχουν πολλά χαρακτηριστικά: ανθεκτικότητα, φορητότητα, διαιρετότητα, ομοιομορφία, περιορισμένη προσφορά και αποδοχή . Δυστυχώς, τα κρυπτονομίσματα στερούνται πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

  Οι μεγάλοι παίκτες στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων δεν αγοράζουν κρυπτονομίσματα για να τα χρησιμοποιήσουν ως νόμισμα. Αντίθετα, τα αγόρασαν για να τα πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές, και το έκαναν μέχρι που τελείωσαν οι άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό το ψευδονόμισμα, οπότε ολόκληρη η βιομηχανία κατέρρευσε.

  Αυτός είναι ο λόγος που αποκαλώ το Crypto: τη μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα