27.2 C
Athens
Saturday, June 10, 2023
More

  Η ασυλία της “ατσαλάκωτης” Ντόρας

  Η αποτρόπαιη και τραγική δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη το 1989 , έφερε στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας τη χήρα του, και κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , Ντόρα , η οποία διεκδίκησε την ίδια χρονιά στη μνήμη του συζύγου της την μονοεδρική της Ευρυτανίας με επιτυχία όπου και επανεξελέγει και στις δυο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

  Ποντάροντας εκ του ασφαλούς στα συναισθηματικά αντανακλαστικά της κοινωνίας είχε δεδομένη την έδρα του θανόντος συζύγου της και την πανηγυρική εκλογή της .

  Αλλά αυτό για την Ντόρα ήταν μόνο η αρχή ενός φιλόδοξου σχεδίου το οποίο η ίδια αλλά και ως κόρη Μητσοτάκη, άρχεσε να εξυφαίνει με πολύ προσοχή και μεθοδικότητα στο δρόμο για την Πρωθυπουργία που ήδη ονειρευόταν .

  Παρότι κόρη Μητσοτάκη και μετέπειτα σύζυγος Κούβελου συνεχίζει να συστήνεται ως Μπακογιάννη διότι θέλει πάντοτε να υπενθυμιζει το σημείο αναφοράς της, δηλαδή την δολοφονία του συζύγου της .

  Πολύ γρήγορα η περιοχή της Ευρυτανίας, της ήταν πολύ μικρή για τα μεγαλεπήβολα σχέδια της και αποφάσισε να μετακομίσει στην εκλογική Περιφέρεια της Α Αθήνας .

  Όπως η ίδια διατεινόταν “Μόνο από τις μεγάλες Περιφέρειες βγαίνουν οι Αρχηγοί”.

  Επειδή όμως Ευρυτανία και Μπακογιάννης, πάντα θα θυμίζουν τον Παύλο, φρόντισε λίγο αργότερα να παραδώσει την σκυτάλη στο γιο της Κώστα Μπακογιάννη. Έτσι να ξεκινήσει και αυτός, την πολιτική του διαδρομή, για την πολυπόθητη κατάκτηση του Βυζαντίου .

  Ένας ακόμα γόνος με κληρονομικό δικαίωμα.

  Φίλοι και εχθροί, της αναγνωρίζουν ότι είναι έξυπνη και ικανή . Εξάλλου αυτό το αποδεικνύει και η διαδρομή της . Με τακτικές και προσεκτικές κινήσεις έχτισε τις συμμαχίες της, στον επιχειρηματικό και μιντιακό κόσμο και φιλοτέχνησε το προφίλ της ως η μελλοντική γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας .

  Πολλοί λένε ότι σίγουρα θα το είχε πετύχει και με μεγαλύτερη ευκολία από τον αδερφό της, εάν δεν έπεφτε θύμα του εαυτού της και της υπέρμετρης αλαζονείας της.

  Πέρα από πολιτικός είναι όμως καλή σύζυγος και μητέρα . Και το αποδεικνύει με όλες τις δυνάμεις, ο σύζυγος της  έγινε εφοπλιστής χάρη σε φίλο της ισχυρό οικονομικό παράγοντα, η κόρη της επιχειρηματίας με πλούσιο πελατολόγιο ελέω μαμάς , και ο γιός προαλείφεται για χαλίφης .

  Ακόμα και για τον πρώην γαμπρο της μερίμνησε τον οποίο και αυτόν αποκατέστησε επαγγελματικά .

  Όσο για τους φίλους της είναι πάντα εκεί να την στηρίξουν και να την υποστηρίξουν , ανεξάρτητα εάν η ίδια είναι έτοιμη να τους απαρνηθεί αρκεί να μην τσαλακώσει την δήθεν τέλεια εικόνα της .

  Πολιτικά φροντίζει να δείχνει την πίστη της, στους υπερατλαντικούς φίλους της, ακόμα και αν αυτό μπορεί να ναρκοθετεί την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης , ακόμα και τις επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού όπως έκανε επι Κώστα Καραμανλή.

  Ποιος θυμάται τη διαφοροποιήση της, στις κορυφαίες πολιτικές επιλογές, του τότε Πρωθυπουργού, στο σχέδιο Ανάν; Το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι; ή Τις σχέσεις με τη Ρωσία;

  Για αυτό φροντίζουν πάντοτε οι εντιμότατοι μιντιακοί φίλοι της, που απλώνουν γύρω της ένα δίχτυ προστασίας .

  Επειδή η Ντόρα έχει και λογική και τακτική μόνο τυχαίες δεν ήταν χρονικά, οι δηλώσεις της στο Κρήτη ΤV για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους και την άποψή της ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων , στην άσκηση δηλαδή ενός κυριαρχικού μας δικαιώματος .

  Έαν οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός είχε τολμήσει να κάνει την παραπάνω δήλωση , κόματα , οργανώσεις, πολιτικοί αναλυτές, αρθρογράφοι, και ο μιντιακός τύπος θα τον είχαν αναγκάσει περιλυπής να δηλώνει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν .

  Για την Ντόρα όμως υπάρχει ασυλία . Έτσι μπορεί ανενόχλητα, να εκφράζει θέσεις ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας χωρίς κανείς να αντιδρά, όσο και αν ενοχλείται.

  Ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περνάει τα μηνύματα και να προετοιμάζει την ελληνική κοινωνία για τις μελλοντικές εξελίξεις στη σχέση μας με την Τουρκία .

  Καταλαβαίνουμε ότι ο δούρειος ίππος αυτή τη φορά είναι στο δικό μας στρατόπεδο.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα