7.1 C
Athens
Friday, January 27, 2023
More

  H EE περιορίζει στα 60$ το βαρέλι το ρωσικό πετρέλαιο

  Η ΕΕ κλείνει στο ανώτατο όριο των 60 δολαρίων για το ρωσικό πετρέλαιο καθώς πλησιάζει η προθεσμία.

   

  Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν να συνενώνονται γύρω από ένα σχέδιο περιορισμού της τιμής του ρωσικού αργού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι, την τελευταία τους προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από την προθεσμία της Δευτέρας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

  Το μπλοκ εξετάζει επίσης έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει τακτικές αξιολογήσεις και πιθανές αναθεωρήσεις της τιμής κάθε δύο μήνες από τα μέσα Ιανουαρίου 2023, πρόσθεσε ο λαός. Δύο από τα άτομα είπαν ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ότι οποιαδήποτε μελλοντική επαναφορά του ανώτατου ορίου θα πρέπει να το αφήνει τουλάχιστον 5% κάτω από τα μέσα επιτόκια της αγοράς. Δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες.

  Δεν είναι σαφές εάν όλα τα έθνη των δύο ομάδων θα στηρίξουν 60 δολάρια, αλλά τα περισσότερα είναι υποστηρικτικά εάν το επίπεδο συνδυάζεται με άλλες απαιτήσεις που ικανοποιούνται. Οι πρεσβευτές επρόκειτο να συζητήσουν τις τελευταίες προτάσεις σε μια συνάντηση την Πέμπτη, όπως είπε ο λαός. 

  Βουτιά στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου Θολές οι ευρωπαϊκές συνομιλίες για κυρώσεις

  Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής ζήτησαν παράλληλα πιο σταθερή πρόοδο σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ. Σαφήνεια σχετικά με αυτά τα μέτρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες και ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ παρουσίασε αυτή την εβδομάδα επίσης προτάσεις για την αντιμετώπιση της παράκαμψης των κυρώσεων, τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων και την ευθύνη της Ρωσίας για τον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

  Το ποσό των 60 δολαρίων δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί από το μπλοκ γενικά και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ο λαός. Οποιαδήποτε συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ θα απαιτούσε την υποστήριξη όλων των κρατών μελών, καθώς και την υποστήριξη της Ομάδας των Επτά. Ένας από τους ανθρώπους είπε ότι το ποσό των 60 δολαρίων θα ταίριαζε στην εμβέλεια του G-7.

  Προκειμένου το σχέδιο ανώτατου ορίου τιμών να επιτύχει τον στόχο των ΗΠΑ για σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, το επίπεδο πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό για το Κρεμλίνο. Εάν είναι πάνω από το επιτόκιο της αγοράς, η Ρωσία και οι αγοραστές της μπορούν να υποστηρίξουν ότι είναι απλώς business as usual. Ο κίνδυνος για τις αγορές πετρελαίου είναι ότι εάν το ανώτατο όριο τεθεί πολύ χαμηλό, η Μόσχα μπορεί να καλύψει την απειλή για διακοπή της παραγωγής – οδηγώντας τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου υψηλότερες.

  Η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο πριν από την απαγόρευση εισαγωγών από την ΕΕ

  Και τα δύο σύνολα κρατήσεων της ΕΕ θέλουν επίσης το ανώτατο όριο να περιλαμβάνει μηχανισμό αναθεώρησης. Η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος αναζητούσαν χωριστά εγγυήσεις ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν θα υφίσταται διακρίσεις από διεθνείς ανταγωνιστές ως αποτέλεσμα του ανώτατου ορίου.

  Οι χώρες της G-7 στοχεύουν να θέσουν το ανώτατο όριο τιμών πριν από τη Δευτέρα, όταν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ ευρύτερες κυρώσεις της ΕΕ για το πετρέλαιο. Το σχέδιο ανώτατου ορίου θα απαγόρευε τη ναυτιλία και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, όπως μεσιτεία, οικονομική βοήθεια και ασφάλιση, εκτός εάν τα φορτία αγοράζονται κάτω από το συμφωνημένο όριο τιμής.

   

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα