7.1 C
Athens
Friday, January 27, 2023
More

  Ένας δήμαρχος με βλέψεις

  Είναι γόνος μιας πλούσιας αστικής οικογένειας η οποία έχει ταυτίσει την πορεία της με την πολιτική ιστορία του τόπου μας. Μάλιστα ο παππούς του, μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα, υπήρξε και Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

  Από μικρό τον προετοιμάζουν, σταθερά και μεθοδικά, ώστε μια μέρα να αναλάβει ο ιδιος Πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πολιτική!
  Διαθέτουν τον τρόπο και τα μέσα να του χτίζουν το προφίλ, έτσι ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να καθίσει και αυτός στον Πρωθυπουργικό θώκο.
  Οι σπουδές του μέτριες αλλά στα πέραν του Ατλαντικού καλύτερα πανεπιστήμια. Η ελάχιστη εργασιακή του εμπειρία δεν διαθέτει περγαμηνές αφού διετέλεσε σύμβουλος, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο Υπουργιο της μητέρας του και πέρασε και ένα φεγγάρι από την εταιρία της αδερφής του.
  Μόλις 32 ετών, εκλέγεται Δήμαρχος Λαμίας και στις αμέσως επόμενες εκλογές , Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Κάτι που για άλλον θα ήταν άπιαστο όνειρο , ο ιδιος σαρώνει εκλογικά. Δεν χρειάζεται βέβαια να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια η να αποδείξει κάτι. Το βαρύ χαρτί του είναι η οικογένεια του.
  Αλλά όπως λέει και η μητέρα του «δεν έχεις μέλλον στην πολιτική αν δεν σε αναδείξει η πρωτεύουσα»!
  Έτσι ο επόμενος στόχος ήταν ο μητροπολιτικός Δήμος της Αθήνας όπου και αυτόν τον κατακτά με άνεση . Η προεκλογική του εκστρατεία θα μπορούσε να συνοψίζεται σε δυο σειρές. Εγγονός πρώην και ανιψιός  νυν Πρωθυπουργού.
  Το βαρύ χαρτί του βέβαια είναι η μητέρα του, έμπειρη πολιτικός, η οποία και κινεί όλα τα νήματα.
  Μπορεί ο Κάρολος της Αγγλίας να είχε τον άχαρο ρόλο του Πρίγκηπα μέχρι τα 73 του, ο Κώστας Μπακογιάννης όμως έχει γρήγορο βηματισμό.
  Δήμαρχος μιας πόλης με τεράστια προβλήματα. Το πάλαι ποτέ ακμάζων κέντρο της και οι αστικές συνοικίες της , σήμερα είναι γεμάτες αλλοδαπούς νόμιμους και μη, οι οποίοι τις έχουν μετατρέψει σε γκέτο, γεμίζοντας με αισθήματα φόβου και ανασφάλειας , όσους πλέον κατοικούν σε αυτές , οι περιουσίες των οποίων ως αξίες έχουν μηδενιστεί.
  Περιοχές πέριξ του Συντάγματος , ακόμα και η Πλάκα, πόλος τουριστικής έλξης , μόλις σκοτεινιάσει είναι στο έλεος των παραβατικών ατόμων.
  Η καθαριότητα , εκεί που δεν πηγαίνει ο φακός της τηλεόρασης, είναι λέξη άγνωστη.
  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το κυκλοφοριακό χάος που βασανίζει χιλιάδες Αθηναίους καθημερινά που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους η να γυρίσουν στα σπίτια τους. Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα για τον γόνο , ο οποίος έχει μάθει να βλέπει τον κόσμο από ψηλά.
  Αμέσως μετά την εκλογή του , εξαγγέλει τον μεγάλο περίπατο που πέραν του ότι έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωη των Αθηναίων και όχι μόνο , έχει γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας.
  Ανακοινώνει ότι συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν προσόψεις από τα γκράφιτι αλλά δεν βλέπει νεοκλασικές οικοδομές ακόμα και επι της Βασιλισης Σοφίας , οι οποίες έχουν αλλάξει χρωμα από τις μπογιές.
  Προσπαθεί να δείξει ότι έχει κύρος και διεθνή αναγνωρισιμότητα και πότε αυτοανακηρύσσεται μέσω Διαδικτύου από τους καλύτερους ευρωπαίους δημάρχους και πότε τρέχει στην Κωνσταντινούπολη να συμπαρασταθεί στον Δήμαρχό της ενώ έχει άριστες σχέσεις με τον διώκτη του.
  Αγνοεί και ταυτόχρονα αδιαφορεί για τα προβλήματα της πολύπαθης πόλης των Αθηνών. Χωρίς σχέδιο χωρίς πλάνο χωρίς όραμα.
  Εξάλλου για τον ίδιο είναι προφανές ότι ο ρόλος του Δημάρχου είναι λίγος και μικρος για την αξία του και καλά κάνει. Αφού υπάρχει ένας λαός που τον ψηφίζει.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα