17.6 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Δόμνα Μιχαηλίδου & Unicef ένωσαν τις δυνάμεις τους για το θεσμό της αναδοχής

    Τον θεσμό της αναδοχής ανέδειξαν η Δόμνα Μιχαηλίδου και η Unicef, στην παρουσίαση του παραμυθιού «Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου».

    Να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τον θεσμό της αναδοχής, καθώς και να αναδείξει τη δύναμη της ανάδοχης οικογένειας και την επίδραση που μπορεί να έχει στη ζωή ενός παιδιού έχει σκοπό το παραμύθι «Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου», που παρουσίασαν η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Unicef σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών.

    Το παραμύθι «Η μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου», που θα διατεθεί με την κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής, δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση του θεσμού της αναδοχής.

    Μιχαηλίδου: Στόχος να αναδειχθεί η αξία της αναδοχής

    Όπως ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου, στόχος είναι με αυτήν τη συμβολική ιστορία να αναδειχθεί η σπουδαιότητα και η αξία της αναδοχής, να μάθουμε τι είναι η αναδοχή, να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να γίνουμε ανάδοχοι.

    «Για εμάς, η σημασία της αναδοχής είναι τεράστια», σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό της ρόλο στην αποϊδρυματοποίηση. Τόνισε ότι οι δομές, όσο υπεύθυνες κι αν είναι, δεν μπορούν να αναπληρώσουν αυτό που προσφέρει μια οικογένεια στα παιδιά.

    Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις ενέργειες τις οποίες έχει υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ξεκινώντας από την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

    Όπως είπε, «απλοποιήθηκε η διαδικασία και μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται από τη στιγμή που ο πολίτης καταθέτει την αίτησή του μέχρι την ένταξή του στο εθνικό μητρώο υποψήφιων γονέων. Για παράδειγμα, μέσα σε έξι μήνες, με μεγάλη ταχύτητα και διαφάνεια, μπορεί να γίνει κάποιος ανάδοχος».

    Μιχαηλίδου: Διευρύνθηκαν τα ηλικιακά όρια για όσους θέλουν να γίνουν ανάδοχοι

    Παράλληλα, διευρύνθηκαν τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που ήταν, η αναδοχή είναι πλέον εφικτή σε πολίτες από 25 έως και 75 ετών. «Διευρύναμε τα ηλικιακά όρια για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες οικογενειακής αποκατάστασης για τα ίδια τα παιδιά», εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα