3.4 C
Athens
Monday, February 6, 2023
More

  Δημόσια συγγνώμη από το ABC στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας χαιρετίζει με ικανοποίηση την αναδίπλωση του ειδησεογραφικού Οργανισμού ABC και την έκφραση συγγνώμης προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για τα όσα ψευδή, διαστρεβλωτικά και εντέλει συκοφαντικά είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σε βάρος του Σεβασμιωτάτου, της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας και της Ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας.

  Όπως τονίζει: «Έστω και καθυστερημένα, ο ειδησεογραφικός Οργανισμός προέβη σε παραδοχές, οι οποίες αποδομούν εκ βάθρων τους ισχυρισμούς και τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονταν σε εκείνη την οιωνοί δημοσιογραφική του έρευνα». To ABC ζήτησε «συγνώμη» σχετικά με άρθρο του που είχε δημοσιεύσει το δίκτυο σε σχέση με τα γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής.

  Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου (https://www.abc.net.au/news/corrections/2021-09-09/archbishop-makarios-of-australia/13534314), το ABC επιβεβαιώνει περίτρανα το παράλογο και αβάσιμο της συσχέτισης τόσο της οικτράς καταστάσεως που προκάλεσε η πανδημία το 2020 στη «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης, όσο και στοιχείων των οικονομικών διαχειρίσεων παρελθόντων ετών του Οργανισμού, με το πρόσωπο και το φρόνημα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

  Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι ακυρώνονται καθ’ ολοκληρίαν και επί της ουσίας τα προβληθέντα και δημοσιευθέντα από τον οργανισμό ABC, καθότι δομικό στοιχείο του περιεχομένου τους – από τον τίτλο μέχρι και τους τελευταίους ισχυρισμούς – ήταν η ολοφάνερη συσχέτιση ασύνδετων μεταξύ τους γεγονότων και καταστάσεων, με την αναπαραγωγή και επίκληση φημών και ανωνύμων πληροφοριών. Φημών και πληροφοριών, που στο μεγαλύτερο μέρος τους ταυτίζονται με όσα διοχετεύει με κάθε πρόσφορο μέσο στον Τύπο, σε Αυστραλία και Ελλάδα, η γνωστή ομάδα πολέμιων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, των Ιδρυμάτων της και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου προσωπικά. Μια ομάδα που, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε εκστρατεία κατασυκοφάντησης της τοπικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου αυτής, με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο, διότι τα μέλη της είτε απώλεσαν κεκτημένα είτε στερούνται πλέον αθέμιτων προνομίων που κατείχαν στο παρελθόν. Είναι παρήγορο ότι ο Οργανισμός ABC κατανόησε εντέλει πως οι πληροφορίες, τις οποίες ατυχέστατα δέχτηκε και αναπαρήγαγε, στερούνται αλήθειας και ενίοτε σοβαρότητας, εξ ου και μερίμνησε ώστε να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη.

  Με αισθήματα δικαίωσης, αφενός, για την επιλογή να αντιταχθεί σθεναρά στην επιχειρούμενη κατασυκοφάντησή του, και με πνεύμα κατανόησης και συγχωρητικότητας, αφετέρου, για το ομολογημένο πια ατόπημα στο οποίο υπέπεσε το ABC, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος δηλώνει ότι αποδέχεται τη συγγνώμη που εκζητείται από τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου, έπαυσαν όλες οι νομικές ενέργειες που είχαν εκκινήσει για τα ανακύψαντα νομικά αδικήματα. Παράλληλα, ο ειδησεογραφικός Οργανισμός ανέλαβε να καταβάλει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στις νομικές δαπάνες, οι οποίες έχουν μέχρι τούδε συντελεστεί.

  Τελευταία Άρθρα

  spot_img

  Σχετικά Άρθρα