20.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πάσχα στο χωριό: Ερημώνει η Αθήνα από τους εκδρομείς, θυμίζει μέρες… lockdown

    Σε πλήρη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη σε λιμάνια, αεροδρόμια και Εθνικές Οδούς.

    Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι εκδρομείς επιστρέφουν με άνεση στα χωριά τους προκειμένου να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Συγκεκριμένα, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας αρκετοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν για λίγες ημέρες τον αστικό ιστό προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό ή σε κάποιο νησί. Oι προκρατήσεις στους δημοφιλής πασχαλινούς προορισμούς αγγίζουν το 90%.

    Φέτος η Αθήνα θα θυμίζει περίοδο… lockdown. Όχι λόγω περιορισμών , αλλά λόγω της μαζικής φυγής των Αθηναίων για το Πάσχα.

    Σύμφωνα με τους ακτοπλόους η πληρότητα στα πρωινά δρομολόγια της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής είναι 100%. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, 17 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

    Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών ενώ συστήνει σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι μία ώρα νωρίτερα στο σημείο αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Χθες Μ. Τετάρτη 20/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 14.760 επιβάτες, 2.649 ΙΧ οχήματα, 575 φορτηγά και 394 δίκυκλα.

    Πειραιάς

    Ουρές στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας

    Τεράστιες ουρές έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται τόσο στα διόδια των Αφιδνών όσο και στα διόδια της Ελευσίνας, από όπου έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες οδηγοί.  αρκετά μεγάλες. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από από 130.000 ΙΧ έχουν φύγει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

    Ίδιο σκηνικό και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. Σύμφωνα με την Αττική Οδό καθυστερήσεις 15΄- 20΄ υπάρχουν στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα