14.1 C
Athens
Tuesday, March 21, 2023
More

    6 Tips για Long Term Investing

    Οι επενδυτικοί στόχοι και οι στρατηγικές θα πρέπει να ταιριάζουν στις συνθήκες και τα θέλω ενός επενδυτή.

    Ωστόσο, παρατίθενται ορισμένες γενικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

    1. Προσδιορισμός στόχων, χρονικού ορίζοντα και ανοχής κινδύνου

    Η επιλογή των επενδύσεων θα καθοδηγείται από μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους, όπως η αποταμίευση για την εκπαίδευση ή τη συνταξιοδότηση. Οι στόχοι θα καθοριστούν περαιτέρω από τον χρονικό ορίζοντα ή το χρονικό διάστημα που κάποιος σκοπεύει να διατηρήσει τα χρήματά του επενδυμένα.

    Ο χρονικός ορίζοντας καθορίζει επίσης την ανοχή του ατόμου στον κίνδυνο ή το επίπεδο άνεσής του με τις διακυμάνσεις της αξίας του λογαριασμού του. Για παράδειγμα, ένα χαρτοφυλάκιο growth μετοχών μπορεί να είναι κατάλληλο για έναν επενδυτή με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα 20 ετών, εάν ο επενδυτής είναι άνετος με τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς.

    2. Δημιουργήστε ένα επενδυτικό πλάνο

    Με γνώμονα τον χρονικό ορίζοντα και την ανοχή του επενδυτή στον κίνδυνο, ένα επενδυτικό πλάνο παρέχει ένα σχεδιάγραμμα για τη δημιουργία και την παρακολούθηση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Γνωστό και ως δήλωση επενδυτικής πολιτικής ή IPS, το επενδυτικό πλάνο μπορεί να παρέχει κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούνται για την επιλογή, την παρακολούθηση και την αντικατάσταση των επενδύσεων στο χαρτοφυλάκιο.

    Τα στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνονται σε ένα επενδυτικό σχέδιο είναι τα εξής:

    • Asset allocation: Πρόκειται για το ποσοστιαίο βάρος των περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να διατηρούνται στο χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα, ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής με μέτρια ανοχή στον κίνδυνο μπορεί να επιλέξει μια κατανομή περιουσιακών στοιχείων 65% σε ETFs και 35% σε μετοχές.
    • Επιλογή επενδύσεων: Η επιλογή συγκεκριμένων τύπων επενδύσεων για ένα χαρτοφυλάκιο αποτελεί τη βάση της διαφοροποίησης, η οποία περιλαμβάνει τη διασπορά των χρημάτων μεταξύ πολλαπλών επενδύσεων.
    • Επενδυτική στρατηγική: Ένας επενδυτής μπορεί να θέλει να επιλέξει μεταξύ ενεργητικών ή παθητικών επενδυτικών στρατηγικών. Η ενεργητική επένδυση περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση επενδύσεων με στόχο την επίτευξη αποδόσεων άνω του μέσου όρου. Μια παθητική στρατηγική κατέχει επενδύσεις όπως είναι τα ETFs.
    • 3. Επιλέξτε έναν Broker

      Επιλέξτε μια χρηματιστηριακή εταιρεία, μέσα από την οποία θα κάνετε τις επενδύσεις σας με ασφάλεια και πάνω απ όλα τα assets θα είναι όλα στο όνομα σας.

      4. Έρευνα και επιλογή τύπων επενδύσεων

      Με τον προγραμματισμό έτοιμο και τους επενδυτικούς λογαριασμούς ανοιχτούς, ερευνήστε και επιλέξτε τους τύπους επενδύσεων που ταιριάζουν καλύτερα στους επενδυτικούς στόχους και την ανοχή στον κίνδυνο.

      Οι κυριότεροι τύποι επενδύσεων είναι οι ακόλουθοι:

      • Stocks
      • Bonds
      • ETFs
      • Mutual funds
      • Index funds
      • REITs

    5. Εφαρμογή του πλάνου

    Η εφαρμογή του πλάνου είναι η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των στοιχείων του επενδυτικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των επενδύσεων. Κάποιος μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα συστηματικό επενδυτικό σχέδιο, το οποίο αυτοματοποιεί τις περιοδικές εισφορές από έναν τραπεζικό λογαριασμό που συνδέεται με τον επενδυτικό λογαριασμό.

    6. Παρακολούθηση του κινδύνου και της υγείας του χαρτοφυλακίου

    Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου είναι μια συνεχής διαδικασία, η οποία απαιτεί περιοδικό έλεγχο της υγείας και του κινδύνου του χαρτοφυλακίου, ώστε να διασφαλίζεται ότι το χαρτοφυλάκιο εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στους στόχους και τα χαρακτηριστικά κινδύνου του επενδυτή.

    Η διαδικασία παρακολούθησης για έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το rebalancing του χαρτοφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει την περιοδική προσαρμογή του χαρτοφυλακίου κάποιου ώστε να ανταποκρίνεται στο αρχικό σχέδιο κατανομής περιουσιακών στοιχείων.

    Τα πλεονεκτήματα :

    • Εξοικονόμηση κόστους: Οι σπάνιες συναλλαγές με μια επενδυτική στρατηγική αγοράς και διατήρησης σημαίνουν λιγότερες συναλλαγές, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση των σχετικών αμοιβών και προμηθειών.
    • Εξοικονόμηση χρόνου: Η μακροπρόθεσμη επένδυση δεν απαιτεί πολλή έρευνα ή διαπραγμάτευση και ορισμένοι επενδυτές χρησιμοποιούν μια προσέγγιση “set-it-and-forget-it”, εξοικονομώντας χρόνο.
    • Φορολογικά πλεονεκτήματα: Τα περισσότερα από τα ETFs που επιλέγουμε να επενδύσουμε είναι και UCITS που σημαίνει ότι είναι αφορολόγητα και δε θα πληρώσουμε κανένα φόρο όταν έρθει η στιγμή ρευστοποίησης των κερδών μας.
    • Ανατοκισμός: Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές απολαμβάνουν τον ανατοκισμό, ο οποίος είναι ένα πλεονέκτημα της επανεπένδυσης των μερισμάτων και των κεφαλαιακών κερδών, τα οποία αγοράζουν περισσότερες μετοχές της επένδυσης, επιτρέποντας εκθετική ανάπτυξη.
    • Πλεονεκτήματα κινδύνου/απόδοσης: Η αργή επένδυση με την πάροδο του χρόνου με μια προσέγγιση Dollar Cost Averaging βοηθά στην εξομάλυνση των σκαμπανεβασμάτων της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας.

    Τα μειονεκτήματα:

    • Απαιτεί υπομονή: Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη της μακροπρόθεσμης επένδυσης.
    • Περιστασιακές μεγάλες πτώσεις: Για να επιτύχουν υψηλότερες σχετικές μέσες αποδόσεις με την πάροδο του χρόνου, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές πρέπει να αντέξουν περιστασιακές διορθώσεις της αγοράς, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμες μειώσεις που κυμαίνονται από 10 έως 30%

     

     

    Nexus Financial Services

     

    Τελευταία Άρθρα

    spot_img

    Σχετικά Άρθρα