22.3 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το αγκάθι που λέγεται ασφαλιστικό είναι απλά μια δίκαιη μεταρρύθμιση

    Τάδε έφη ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του σε εφημερίδα, σε ότι αφορά για την πιο σκληρή μεταρρύθμιση που όλοι την θεωρούν το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης .

    Ο κ. Κατρούγκαλος επίσης είναι βέβαιος για την υπερψήφιση διότι είναι μια δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση που θα γίνει όπως και οι υπόλοιπες .

     

    Επίσης τονίζει τους τρεις άξονες του ασφαλιστικού οι οποίοι είναι οι εξής:

    • Πρώτον, επιχειρεί την συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είχε πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο, και προβλέπει την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
    • Δεύτερον, αποτελεί το γενικό εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα έπλητταν τις συντάξεις ιδίως τις μικρές και θα διαιώνιζαν τα κενά του σημερινού συστήματος.
    • Τρίτον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

     Για τα ταμεία αναφέρει ότι «η μεταρρύθμιση προβλέπει την πλήρη οργανωτική και λειτουργική ενοποίηση του συστήματος».

    Τέλος δηλώνει ότι «η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση και στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Αμέσως μόλις κλείσει το μέτωπο του ασφαλιστικού θα ξεκινήσει η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το θέμα αυτό».

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα