18.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Χαρδαλιά και Τσιόδρα για τον κορονοϊό

    Τις τελευταίες εξελίξεις συζητούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Πως θα εφαρμόζεται το lockdown.

    Τηλεδιάσκεψη γίνεται αυτή την ώρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Στην σύσκεψη η οποία γίνεται υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετέχουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

     Αυτού του είδους οι τηλεδιασκέψεις γίνονται σε καθημερινή βάση από την πρώτη ημέρα που έφτασε ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

    Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου έφτασε νωρίτερα για να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα αλλά και με τους επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας.

    Περίπτωση να εφαρμοστεί πάντως ένα καθολικό lockdown για δεύτερη φορά δεν υπάρχει – το έχει πει, άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα πισωγύρισμα και γι’ αυτό τη μεγαλύτερη σημασία έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

    Όμως, το ενδεχόμενο να επιβληθούν προσωρινά και τοπικά lockdown είναι παραπάνω από πιθανό εφόσον διαπιστωθεί έκρηξη κρουσμάτων. «Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, οτιδήποτε. Μπορεί ν’ αφορά μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα