17.2 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Στην Αθήνα ο Κλάους Ρέγκλινγκ

    Στην οριοθέτηση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος θα βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα για επαφές με κυβερνητικά στελέχη και προκειμένου να μετάσχει στο συνέδριο του Economist. Ο κ. Ρέγκλινγκ θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. Το

    ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πιθανές αναφορές του Ευρωπαίου αξιωματούχου τόσο για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας όσο και για τις ελαφρύνσεις του 2021.

    Οι θεσμοί ολοκλήρωσαν την παρελθούσα Παρασκευή το κείμενό τους για την έβδομη έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδος στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να δώσει μια πρώτη εικόνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις βραχυπρόθεσμε προκλήσεις.

    Μετά την έκτη μεταμννημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδος τον Ιούλιο ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε τονίσει πως είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες εν μέσω του κορωνοϊού και να τις εντείνει σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    Όπως είχε αναφέρει, οι παρεμβάσεις στις τράπεζες είναι απαραίτητες για την περαιτέρω υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και τη βελτίωση του μακροπρόθεσμου οικονομικού δυναμικού της χώρας.

    Τέλος, ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να αναφερθεί και στη «Στήριξη κατά της Πανδημικής Κρίσης» (Pandemic Crisis Support), τη διαθέσιμη πιστωτική γραμμή του ESM, από την οποία η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει έως και 3,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εφόσον το επιθυμεί και το κρίνει επωφελές.

     
     

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα