15.9 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    ΑΕΚ – ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗΣ 2-1

    Ο Σολτάνι ισοφάρισε αρκετά γρήγορα το γκολ του Αραβίδη, ωστόσο η ΑΕΚ πήρε με πανέμορφο τέρμα του Μπαρμπόσα ξανά το προβάδισμα και είδε τον Ανέστη να σταματά το πέναλτι του Νιέτο για το τελικό 2-1 επί της Ξάνθης και το 3/3 σε όλες τις διοργανώσεις για το 2016.

    Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε με 4-3-3 την ΑΕΚ και είδε την ομάδα του από το ξεκίνημα του αγώνα να κάνει αυτό που πρέπει. Να πιέζει ψηλά δηλαδή, να κλέβει συνεχώς τη μπάλα και να επιτίθεται για το γρήγορο γκολ. Η Ένωση πέτυχε αυτό που ήθελε στο 10ο λεπτό, σε μια φάση με πρωταγωνιστές  τους Μάνταλο και Αραβίδη. Ο Μάνταλος σούταρε, ο Τσενάμο απέκρουσε και ο Αραβίδης στην επαναφορά άνοιξε το σκορ (1-0).Η κατάσταση έδειχνε αρκετά εύκολη για τους Κιτρινόμαυρους κι αυτό διότι ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα αλλά στο 17′ έγινε το λάθος στην άμυνα μετά την σέντρα από αριστερά και ο Σολτάνι εκτέλεσε στην κίνηση διαμορφώνοντας το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

    Στην επανάληψη, πάντως, η Άεκ μπήκε πανομοιότυπα με το πρώτο μέρος και πίεσε για το γκολ. Το πέτυχε στο 53′ όμως με πολύ ωραίο σουτ του Μπαρμπόσα στην κίνηση μετά την όμορφη μπαλιά του Βάργκας γράφτηκε το 2-1. Ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς τον Καπετάνο λίγα λεπτά αργότερα και στο 63ο λεπτό ο επιθετικός της Ξάνθης κέρδισε πέναλτι επειδή ο Κουκουλάκης έκρινε ότι υπήρξε σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου. Ο Ανέστης, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Νιέτο και κράτησε το 2-1 για τους «κιτρινόμαυρους» που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

    ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Σιμόες, Μάνταλος (72′ Κολοβέτσιος), Βάργκας (72′ Γιόχανσον), Μπαρμπόσα (79′ Τζιμπούρ), Αραβίδης.

    Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29′ Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70′ Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58′ Καπετάνος), Σολτάνι.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα