13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΕΕ: Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

    Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι 27 ηγέτες της ΕΕ για την κατάσταση στη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών που πραγματοποιείται την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης να περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της Λευκορωσίας.

    Είναι όμως σίγουρο πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τοποθετηθεί για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ κατά πληροφορίες θα επιμείνει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, που θεωρεί η χώρα μας ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα και το μόνο θέμα συζήτησης με την Τουρκία.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα της Λευκορωσίας θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των «27». «Ο λαός της Λευκορωσίας έχει το δικαίωμα να αποφασίζει το μέλλον του και να εκλέγει ελεύθερα τον ηγέτη του. Η βία εναντίον των διαδηλωτών είναι απαράδεκτη», τόνισε ο Μισέλ στον λογαριασμό του στο Twitter. Η ΕΕ έχει ξεκινήσει διαδικασία επιβολής κυρώσεων εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων που ευθύνονται για τη νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 9η Αυγούστου, αλλά και για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

    Τελευταία Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα