JooMix!

Η Ελλάδα ζητά αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας

Δημόσιο: Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα κινητικότητας

Σταϊκούρας: Οκτώ παρεμβάσεις για τους φορολογούμενους που εντάσσονται στον νέο πτωχευτικό

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και χαλάζι

Ανοίγει το helpdesk για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Μείωση ενοικίων: Τελευταία ημέρα προθεσμίας για τις δηλώσεις για τα ενοίκια του Σεπτεμβρίου

Στον Πειραιά το "Blue Star Delos" - Σε ξενοδοχείο καραντίνας συνοδός και μαθητές

Κορωνοϊός : Rapid test στο Μετρό του Συντάγματος από τον ΕΟΔΥ

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 62 έτη

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Τι περιλαμβάνει το Ν/Σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Εθνικά θέματα-Ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Αδίστακτη η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Κοζάνη-Κορωνοϊός:Lockdown vs Μητροπολίτη

Δεν θα χάσετε την ρύθμιση 120 δόσεων έστω και αν δεν πληρώσατε

ΟΑΕΔ :Για 3.000 νέους 18-30 ετών με 100% επιδότηση

Κύπρος - Κατεχόμενα: Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Ερσίν Τατάρ

Κορωνοϊός: "Καμπανάκι" για τις εστίες μετάδοσης με ευθύνη των νέων

arrow
arrow

Στο τελευταίο και κομβικό διαδικαστκό στάδιο βρίσκεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ανακοίνωση των συνολικών ποινών για τους 57 καταδικασθέντες.Στις 10 το πρωί ξεκινά η τελευταία «μάχη» των συνηγόρων υπεράσπισης των στελεχών της Χ.Α., προκειμένου οι εντολείς τους να μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης.

Η διαδικασία δεν εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού στο δικαστήριο θα προσέλθουν μάρτυρες των καταδικασθέντων που θα επιχειρηματολογήσουν για την αναστολή των ποινών.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου θα δώσει την πρότασή της επί των αναστολών (εξατομικευμένα για κάθε καταδικασθέντα) και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.Μετά, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να λάβει την απόφασή του.

Η αρχή της «μάχης» έγινε χθες, Τετάρτη, με την κατ’ εξαίρεση εξέταση μάρτυρα για τον Ιωάννη Άγγο -ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα-, επειδή η μάρτυρας δεν είχε τη δυνατότητα να προσέλθει στη σημερινή διαδικασία.

Από τη διαδικασία εξαιρείται ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στον οποίο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και 14 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης δεν προβλέπεται χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.

Mε την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, εάν ο Γιώργος Ρουπακιάς παρίσταται αυτοπροσώπως στο δικαστήριο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή.Διαφορετικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποστείλει το απόσπασμα της απόφασής του για τον Γιώργο Ρουπακιά στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών και θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους, το δικαστήριο θα χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση -άρα δεν οδηγούνται στη φυλακή- αν αιτιολογημένα κρίνει ότι η άμεση έκτιση ποινής θα έχει ως συνέπεια υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για τον εκάστοτε καταδικασθέντα ή για την οικογένεια του.

Όμως το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ανασταλτικό αποτέλεσμα όταν κρίνει ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν και ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του.

Επίσης, δεν χορηγείται ανασταλτική δύναμη της έφεσης όταν κατά το παρελθόν ο κατηγορούμενος υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.Η έκτιση ποινής εξαρτάται από την απόφαση του δικαστηρίου για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης.

Pin It